Efortuna Sport

Avancronica meciului Atletico Madrid – Sporting Lisabona

Sursă foto: twitter.com

Europa League a ajuns in faza sferturilor de finala, iar meciul dintre Atletico Madrid si Sporting Lisabona reprezinta unul dintre capetele de afis.

Atletico Madrid abordeaza meciul de joi seara dupa opt victorii consecutive pe teren propriu. De cealalta parte, palmaresul echipei portugheze este unul negativ in confruntarile din Spania. Sporting n-a castigat niciodata in deplasare contra formatiilor spaniole, inregistrand noua infrangeri si trei remize.

Cele doua echipe s-au mai intalnit in dubla mansa, in sezonul 2009/2010, cand Atletico Madrid obtinea calificarea in urma golurilor marcate in deplasare. Echipa spaniola avea sa castige trofeul in acel sezon. A fost un 0-0 la Madrid urmat de un 2-2 la Lisabona.

Atletico, echipa ajunsa in Europa League dupa ce a ocupat locul trei intr-o grupa de Champions League cu Chelsea, Basel si Benfica. Echipa spaniola a castigat toate cele patru meciuri de pana acum in Europa League si a marcat nu mai putin de 13 goluri.

Victorie Chelsea
Egal
Victorie Barcelona

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Sporting Lisabona vine si ea de asemenea din Champions League, competitie unde s-a calificat dupa un playoff cu FCSB in august 2017.

Atletico a castigat opt din cele 18 meciuri disputate impotriva echipelor portugheze in cupele europene, inregistrand alte patru remize si sase infrangeri. Pe teren cei de la Atletico au palmares pozitiv: cinci victorii, doua remize si doua esecuri.

Meciul de joi seara va fi arbitrat de o brigada din Rusia, cu Sergei Karasev la centru. Acesta se numara printre oficialii delegati sa conduca partide la Cupa Mondiala din acest an.

Echipele probabile

Atletico: Oblak -  Partey, Savic, Godin, Hernandez - Correa, Saul, Gabi, Koke - Costa, Griezmann.

Sporting: Patricio - Battaglia, Coates, Mathieu, Coentrao - Petrovic, Ruiz - Martins, Fernandes, Acuna - Dost.



Avancronica meciului Atletico Madrid – Sporting Lisabona