Efortuna Sport

Avancronica meciului Atletico Madrid – Arsenal

Sursă foto: twitter.com

Dupa 1-1 la Londra cei de la Atletico pornesc cu prima sansa la obtinerea calificarii in finala Europa League, dar Arsenal isi va vinde scump pielea in cautarea trofeului european la despartirea de Arsene Wenger.

Un Wenger pentru care meciul de pe Wanda Metropolitano din Madrid va fi a 250-a partida in cupele europene ca antrenor.

Atletico porneste cu avantajul moral al rezultatului din tur, dar si al statisticii, potrivit careia echipa din Madrid a castigat ultimele patru meciuri disputate pe teren propriu in Europa League.

Arsenal n-are nicio victorie in ultimele sase deplasari in Spania, obtinand doua doua remize in acest interval.

Victorie Atletico
Egal
Victorie Arsenal

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Obligata sa inscrie la Madrid, Arsenal se loveste de o alta statistica favorabila lui Atletico. Echipa lui Diego “Cholo” Simeone n-a mai primit gol pe noul stadion din luna ianuarie, mai precis de 11 meciuri in toate competitiile.

Cele doua echipe se afla la doar a doua intalnire europene, dupa cea din mansa tur. Atletico are un record de 28 de meciuri impotriva echipelor engleze (10 victorii, 12 remize si 6 infrangeri) si sapte calificari in ultimele noua duble eliminatorii. O singura infrangere a suferit Atletico pe teren propriu contra echipelor engleze, 1-2 cu Chelsea in acest sezon de Liga Campionilor, faza grupelor, la chiar primul meci pe noul Metropolitano.

Arsenal a triumfat doar in zece din cele 32 de meciuri impotriva echipelor spanoile, pierzand de 14 ori. Pe pamant spaniol “tunarii” au doua victorii, trei infrangeri si nu mai putin de noua infrangeri. Nicio victorie pentru Arsenal in ultimele sapte vizite in Spania dupa un 1-0 impotriva lui Real Madrid in sezonul 2005/2006 al Ligii Campionilor.

Echipele probabile

Atletico Madrid: Oblak; Gimenez, Godin, Savic, Hernandez; Koke, Gabi, Saul Niguez, Correa; Costa, Griezmann.

Arsenal: Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Wilshere, Ramsey; Ozil, Mkhitaryan; Lacazette.



Avancronica meciului Atletico Madrid – Arsenal