Efortuna Sport

Avancronica meciului Argentina – Croatia

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCupCRO

Argentina nu-si mai permite pasi gresiti la Cupa Mondiala dupa 1-1 in prima partida contra Islandei, iar cuvantul de ordine pentru Messi si ai lui este victoria contra Croatiei.

Presa argentiniana anunta ca selectionerul Jorge Sampaoli va renunta la sistemul 4-2-3-1 in favoarea unei formule mai ofensive, 3-4-3, mizand totul pe forta atacului.

Astfel, in primul 11 i-am putea regasi pe Cristian Pavon si Gonzalo Higuain, ultimul intrand abia in minutul 85 al meciului cu Islanda.

Victorie Argentina
Egal
Victorie Croatia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Croatia si-ar asigura matematic prezenta in optimi cu o victorie. Starea de spirit din lotul croat este destul de tensionata dupa trimiterea acasa a atacantului Nikola Kalinic, cel care a refuzat sa intre pe teren la partida cu Nigeria, acuzand o problema la spate.

 Toti ochii vor fi din nou atintiti asupra lui Lionel Messi, jucatorul care in meciul cu Islanda a ratat o lovitura de la 11 metri si a avut nu mai putin de 11 suturi spre poarta adversa. Messi a devenit jucatorul cu cele mai multe suturi la poarta fara sa marcheze la un meci din turneul final de la Cupa Mondiala 1974 incoace.

Croatia n-a mai castigat doua meciuri la rand la Cupa Mondiala din 1998, cand ajungea pana in finala mica si obtinea locul al treilea la chiar prima participare din istorie. In optimi croatii eliminau Romania vopsita galben in cap.

Intalniri directe

Argentina si Croatia s-au mai intalnit de patru ori. De doua ori au castigat argentinienii, o victorie a revenit Croatiei, iar o partida s-a incheiat la egalitate, scor 0-0, in 4 iunie 1994 la chiar prima confruntare. A urmat un 1-0 pentru Argentina la Cupa Mondiala din 1998, apoi un 3-2 pentru Croatia intr-un amical in 2006. Ultima data s-au intalnit pe 12 noiembrie 2014, Argentina impunandu-se, cu 2-1, gratie unui gol marcat de Messi din penalty.

In eventualitatea unui nou rezultat negativ, ar fi prima oara dupa 1974 cand Argentina n-ar castiga niciun meci din primele doua la turneul final.

Singura infrangere a Argentinei in ultimele 16 meciuri din faza grupelor a fost contra Angliei, scor -01 in 2002. In rest, 12 victorii si trei remize pentru sud-americani.

Croatia n-a pierdut niciodata al doilea meci la Cupa Mondiala (trei victorii si un egal), primind un singur gol in patru partide (1-2 cu Italia in 2002).

In alta ordine de idei, croatii au pierdut toate cele patru meciuri impotriva echipelor sud-americane (trei in fata Braziliei si unul in fata Argentinei).



Avancronica meciului Argentina – Croatia