Efortuna Sport

Avancronica meciului Anglia - Belgia

Sursă foto: twitter.com/marcusrashford

Deja calificate in optimile de finala, Anglia si Belgia se infrunta in meci direct pentru suprematia in Grupa G la Cupa Mondiala.

Meciul de la Kaliningrad se anunta unul extrem de atractiv daca judecam dupa ce au aratat Anglia si Belgia pana acum in Rusia, dar si daca ne luam dupa istoria intalnirilor directe.

Prima confruntare la Cupa Mondiala a avut loc in 1954 si s-a incheiat cu un uluitor 4-4, pentru ca in 1990 golul lui David Platt din prelungiri sa evite trecerea la loviturile de departajare. De altfel, in 1990 a fost ultima oara cand Anglia a ajuns in careul de asi la Cupa Mondiala.

Victorie Anglia
Egal
Victorie Belgia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cum Ruben Loftus-Cheek si Kyle Walker au cate un avertisment, selectionerul englez Gareth Southgate ar putea incepe cu Danny Rose in primul 11. Presa engleza speculeaza ca golgeterul Cupei Mondiale, Harry Kane, ar putea fi si el inlocuit cu Jeremy Vardy.

Dincolo, la belgieni, Roberto Martinez a indicat in clar ca va efectua mai multe modificari, desi va ramane fidel sistemului deja consacrat 3-4-2-1. Este de asteptat ca Thomas Vermaelen sa intre in defensiva, iar Michy Batshuayi sa-i ia locul lui Romelu Lukaku in atac.

Anglia e neinvinsa in ultimele 11 meciuri cu Belgia. Mai precis, ultima victorie belgiana in fata englezilor dateaza din 1936!

Ultima oara cele doua echipe s-au intalnit pe 2 iunie 2012 intr-un meci amical castigat de Anglia pe Wembley, cu 1-0.

Echipele probabile

Anglia: Jordan Pickford; Phil Jones, John Stones, Gary Cahill; Trent Alexander-Arnold, Ruben Loftus-Cheek, Eric Dier, Jesse Lingard, Danny Rose; Marcus Rashford, Harry Kane

Belgia: Thibaut Courtois; Thomas Vermaelen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld; Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Nacer Chadli, Thorgan Hazard, Youri Tielemans, Eden Hazard, Michy Batshuayi



Avancronica meciului Anglia - Belgia