Efortuna Sport

Avancronica meciului AC Milan – Arsenal. Derby-ul optimilor in Europa League

AC Milan si Arsenal se infrunta, joi seara, pe San Siro in prima mansa a unui duel de cinci stele, finala din optimi a Europa League, asa cum a fost denumita aceasta confruntare imediat dupa tragerea la sorti.

Milan traverseaza o forma de invidiat cu sase meciuri consecutive fara gol primit si o calificare eroica in finala Cupei Italiei dupa loviturile de departajare contra lui Lzio.

De cealalta parte, Arsenal a pierdut ultimele patru meciuri si postul lui Arsene Wenger se clatina tot mai mult. Doar un succes in Europa League ar mai indulci din supararea “tunarilor”.

Cele doua echipe s-au intalnit in doua randuri in optimile Champions League, impartindu-si calificarile. Arsenal a mers mai departe in sezonul 2007/08 dupa 0-0 acasa si 2-0 la Milano, in timp ce rossonerii si-au luat revansa patru ani mai tarziu cu 4-0 acasa si 0-3 in deplasare.

Victorie Milan
Egal
Victorie Arsenal

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

A mai existat o dubla in anul 1995, in Supercupa Europei, castigata de Milan cu 2-0 la general (0-0 la Londra si 2-0 la Milano).

Milan a castigat opt din cele 15 meciuri disputate pe San Siro contra echipelor din Anglia, insa cele trei infrangeri suferite au venit in urma ultimelor patru meciuri europene contra formatiilor insulare: 0-2 cu Arsenal, 2-3 cu Manchester United si 0-1 cu Tottenham.

Arsenal s-a impus de cinci ori in cele 15 meciuri jucate in Italia, iar din cele opt infrangeri sase au fost in deplasare.



Avancronica meciului AC Milan – Arsenal. Derby-ul optimilor in Europa League