Efortuna Sport

Avancronica finalei Federer – Cilic

Ultima zi a Australian Open programeaza meciul pentru titlu in turneul masculin, unde se vor infrunta elvetianul Roger Federer si croatul Marin Cilic.

Federer porneste ca mare favorit prin prisma clasamentului, a istoricului intalnirilor directe cu Cilic si a parcursului de pana acum in turneul australian.

Cilic, desi invins ultima oara de elvetian in finala de la Wimbledon din 2017, are de partea sa amintirea victoriei asupra lui Federer in 2014 la US Open, singura de pana acum in noua confruntari directe.

Cea mai recenta intalnire a celor doi a avut loc la Turneul Campionilor din 2017, cand Federer a castigat in trei seturi, cu 6-7, 6-4, 6-1.

Federer n-a pierdut nici macar un set pana acum la editia din acest an a Australian Open si are zece victorii la rand in 2018.

Victorie Federer
Victorie Cilic
Victorie Federer in trei seturi

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Cilic a avut doua meciuri de patru seturi si chiar o partida castigata in urma unui decisiv scurt contra lui Rafael Nadal, in sferturi, cand spaniolul a abandonat cu probleme de sanatate.

Croatul a suferit doua infrangeri in acest an, in fata lui Gilles Simon in semifinale la Pune (India) si la australianul Matthew Ebdon in cadrul demonstrativului de la Kooyong care a precedat Australian Open.

Statistici

Federer a servit 71 de asi, a comis 13 duble greseli si a avut pana acum un procentaj de 62% la primul serviciu.

Cilic are pana acum 109 asi, 18 duble si 64% procentaj pe prima minge de serviciu.

Croatul a petrecut pe teren 17 ore pana in finala, aproape de doua ori cat a jucat Federer la cei 36 ani ai sai.



Avancronica finalei Federer – Cilic