Efortuna Sport

Avancronica finalei Cupei Romaniei: Hermannstadt – CSU Craiova

Sursă foto: FRF.ro

Arena Nationala gazduieste, duminica seara, cu incepere de la ora 21:00, ultimul act al Cupei Romaniei din acest sezon. LIVE TEXT Hermannstadt - CSU Craiova in finala Cupei Romaniei (21:00)

O finala inedita in care se intalnesc doua dintre performerele fotbalului romanesc in acest sezon si doua echipe cu o ascensiune fulminanta in ultimii ani.

CSU Craiova a incheiat sezonul pe locul trei in Liga 1 si va participa pentru al doilea an consecutiv in cupele europene, in timp ce AFC Hermannstadt joaca prima finala de Cupa Romaniei din scurta istorie.

De asemenea, Hermannstadt este prima echipa de esalon secund ajunsa in ultimul act al competitiei in ultimii 36 de ani, de la FC Baia Mare invinsa de Dinamo, cu 3-2, in 1982.

Victorie Hermannstadt
Egal
Victorie CSU Craiova

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Hermannstadt, echipa pregatita de experimentatul Alexandru Pelici, a eliminat nu mai putin de patru echipe de Liga 1 in drumul spre finala, pregatindu-si astfel participarea in premiera sezonul urmator in Liga 1.

Craiova revine dupa 18 ani intr-o finala de Cupa Romaniei, chiar daca echipa din prezent nu are nicio legatura cu defuncta FC Universitatea. In sezonul 1999/2000, FC Universitatea Craiova pierdea in fata lui Dinamo, scor 0-2.

Ultima oara Craiova a obtinut Cupa Romaniei in sezonul 1992/93, dupa o finala castigata, cu 2-0, in fata celor de la Dacia Unirea Braila pe fostul stadion National “23 August”.

Liga Profesionista de Fotbal a recunoscut in noiembrie 2017 ca actuala CSU Craiova este continuatoarea de drept a echipei din Banie care a scris istorie intre anii 1948 si 1991.

Pana in finala CSU Craiova a eliminat urmatoarele echipe:

2-0 cu Sepsi Sf.Gheorghe in saisprezecimi
3-2 cu CS Afumati in optimi
1-0 cu Dinamo in sferturi
5-1 si 1-2 cu FC Botosani in semifinale

Pana in finala AFC Hermannstadt a eliminat urmatoarele echipe:

3-1 cu Industria Galda de Jos in turul 4
1-0 cu FC Voluntari in saisprezecimi
2-0 cu Juventus Bucuresti in optimi
3-0 cu FCSB in sferturi
1-0 si 3-2 cu Gaz Metan Medias in semifinale

Finala Cupei Romaniei va fi condusa la centru de Marcel Birsan.



Avancronica finalei Cupei Romaniei: Hermannstadt – CSU Craiova