Efortuna Sport

Avancronica meciului FCSB – CFR Cluj. Derby pentru titlu!

Cele doua echipe aflate in lupta pentru castigarea titlului se infrunta, sambata seara, de la 20:45, pe Arena Nationala, intr-un meci din etapa a 24-a din Liga 1 Betano.

Inaintea meciului direct diferenta in clasament este de doua puncte in avantajul celor de la CFR Cluj care, la cum il stim pe Dan Petrescu, cel mai probabil va incerca sa salveze remize cu orice pret.

FCSB este obligata sa atace pentru a trece pe primul loc al clasamentului in eventualitatea unui succes, dar Nicolae Dica n-are niciun atacant pur sange in lot pentru acest meci. Harlem Gnohere isi ispaseste a doua din cele trei etape de suspendare, iar Denis Alibec sta si el o runda pentru cumul de cartonase galbene.

Statistica de partea ros-albastrilor

FCSB n-a mai pierdut un meci pe teren din 16 octombrie 2016, mai precis de la un 0-1 cu Gaz Metan Medias. De atunci si pana la partida cu CFR echipa patronata de Gigi Becali a obtinut acasa 15 victorii (dintre care sapte la rand in ultimele sapte meciuri) si sapte rezultate de egalitate.

In plus, FCSB a marcat cel putin o data in ultimele 20 de meciuri disputate pe teren propriu, iar in 13 dintre cazuri ros-albastrii au punctat de cel putin doua ori.

La capitolul goluri marcate nici CFR Cluj nu sta tocmai rau, formatia din Gruia marcand cel putin un gol in zece din cele 11 meciuri disputate in deplasare. Exceptie face meciul pierdut cu Viitorul, scor 1-0.

Victorie FCSB
Egal
Victorie CFR Cluj

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Palmaresul intalnirilor directe este net favorabil celor de la FCSB, fosta Steaua oficiala in acte, care a castigat 20 din cele 47 de meciuri cu CFR Cluj, iar ardelenii au bifat 11 victorii. Doar de trei ori CFR Cluj a invins-o la Bucuresti pe FCSB, echipa care a castigat 13 din 23 de meciuri.

De la 2-1 inregistrat pe 22 septembrie 2016 CFR Cluj nu a mai castigat la Bucuresti si atunci fusese primul succes dupa o asteptare de 68 de ani.

10.000 de bilete au vandut cei de la FCSB pana cu o zi inaintea derby-ului, o cifra care va contribui la mentinerea mediei de 7.500 de spectatori pe meci. Doar Craiova sta mai bine la acest capitol.

Echipele probabile

FCSB: Vlad – Benzar, Planic, Gaman, Momcilovic – Filip, Pintilii – Budescu, Man, Teixeira – Fl.Tanase.

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Muresan, Camora – Hoban – Ionita, Djokovic, Culio, Costache – Tucudean.

Meciul va fi arbitrat de Marcel Birsan din Bucuresti, delegare fata de care cei de la CFR Cluj au reactionat vehement.



Avancronica meciului FCSB – CFR Cluj. Derby pentru titlu!