Efortuna Sport

Avancronica Chelsea – Barcelona

Unul dintre cele mai aprige dueluri din istoria recenta a Champions League revine in actualitate in acest sezon, cand Chelsea si Barcelona propun finala din optimi a competitiei.

De 12 ori s-au intalnit pana acum cele doua echipe, toate disputele fiind programate in Champions League dupa anul 2000. Mai mult decat atat, in cinci ocazii au fost meciuri din faza eliminatorie.

Este pentru a treia oara cand cele doua se intalnesc in optimile de finala, Barcelona incercand calificarea in sferturi pentru al 11-lea an consecutiv. Ar fi un record in materie.

De cealalta parte, Chelsea a trecut de optimi doar o singura data in ultimele cinci sezoane si a pierdut la general ultimele doua duble cu Barcelona.

Victorie Chelsea
Egal
Victorie Barcelona

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Ultima oara Chelsea a eliminat-o pe Barcelona, in semifinalele sezonului 2011/12, cand Didier Drogba marca singurul gol al primei manse de pe Stamford Bridge.

In urma cu un sezon, in aceeasi faza a competitiei, Barcelona devenea protagonista celei mai mari rasturnari din istoria Ligii Campionilor. Dupa 0-4 la Paris, echipa blaugrana se califica in sferturi dupa un 6-1 de poveste pe Nou Camp.

Pentru Barcelona nu are drept de joc brazilianul Philippe Coutinho, insa a fost trecut pe lista UEFA columbianul Yerry Mina, fundasul adus de asemenea in iarna.

La Chelsea apar pe lista UEFA jucatorii Olivier Giroud, Emerson Palmieri si Ross Barkley.

Chelsea si-a revenit dupa o serie de doua infrangeri la rand in Premier League, cu sapte goluri incasate. Au urmat victoriile cu West Brom (3-0) si Hull (4-0), ultima in Cupa Angliei, care au redat suflul echipei londoneze.

Barcelona isi pastreaza seria de invincibilitate in La Liga, fiind singura echipa fara infrangere dupa 24 de etape. Dupa un 0-0 acasa cu Getafe, Barcelona s-a impus la Eibar, cu 2-0, prin reusitele lui Suarez si Alba.

Echipele probabile

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso; Hazard, Pedro; Morata.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Paulinho, Rakitić; Iniesta, Messi, Suárez.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Turcia care il are la centru pe Cüneyt Çakır.



Avancronica Chelsea – Barcelona