Efortuna Sport

Astra Giurgiu in lupta cu propriul record la meciul cu Botosani

Deja calificata in playoff inca dinaintea ultimei etape a sezonului regulat, Astra Giurgiu intalneste luni seara de la 20:30 pe FC Botosani.

Miza confruntarii este data de cele trei puncte prin care giurgiuvenii pot ajunge la cota 44, ceea ce inseamna ca in ar incepe playoff-ul de la 22 de puncte, la egalitate cu CFR Cluj si Univerisitatea Craiova, dar cu avantajul ca nu beneficiaza de rotunjirea punctelor.

Fortuna ofera o cota de 1.55 pentru victoria celor de la Astra Giurgiu.

In plus, Astra Giurgiu lupta pentru corectarea propriului record de victorii consecutive in Liga 1. Cu un succes in meciul de luni seara campioana ar ajunge la opt meciuri castigate la rand.

Statistica este de partea echipei lui Marius Sumudica, Astra reusind cinci victorii fara gol primit in precedentele sapte meciuri disputate pe teren propriu, interval in care a mai inregistrat o remiza cu Concordia Chiajna si a pierdut un singur meci, cu CFR Cluj.

FC Botosani n-a mai castigat in deplasare din 21 septembrie 2016, cand se impuneau pe terenul celor de la Concordia Chiajna, cu 2-0. Au urmat de atunci un egal cu Steaua pe Arena Nationala si sase infrangeri.

Intalniri directe

De sapte ori s-au mai intalnit cele doua echipe in Liga 1, iar Astra a castigat cinci dintre dispute, iar o singura data au castigat moldovenii.

In turul campionatului, la Botosani, partida s-a incheiat nedecis, scor 0-0. 

Pont

Interesant este ca cei doi antrenori, Marius Sumudica si Leo Grozavu, s-au mai duelat de trei ori pana acum si de fiecare data au incheiat la egalitate (1-1, 3-3 si 0-0). Primele doua meciuri l-au gasit pe Sumudica pe banca celor de la Concordia Chiajna in sezoanele 2013/2014 si 2014/2015.

Cu toate acestea, Astra are trei victorii pe teren propriu cu Botosani fara gol primit (1-0, 2-0 si 5-0).

De la Astra vor lipsi Fabricio si Junior Morais, ambii supendati, in timp ce de la oaspeti nu vor juca Ungurusan si Plamada, accidentati.



Astra Giurgiu in lupta cu propriul record la meciul cu Botosani