Efortuna Sport

Arsenal - Liverpool, totul despre duelul etapei din Premier League

Sursă foto: twitter.com

Meci de cinci stele, sambata, in etapa a 11-a din prima liga engleza intre Arsenal si Liverpool, doua dintre echipele aflate in primele patru.

Patru puncte le despart pe cele doua echipe inaintea meciului direct, iar ecuatia celor trei puncte ar putea strange ierarhia sau ar putea la fel de bine crea o prapastie intre urmaritoare.

Arsenal are parte de un sezon bun cu Unai Emery la timona, insa vizita celor de la Liverpool va reprezenta un test al adevarului pentru urmasul lui Arsene Wenger pe Emirates.

Victorie Arsenal
Egal
Victorie Liverpool

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Tunarii traverseaza o forma de invidiat, cu 13 meciuri la rand fara infrangere in toate competitiile, dintre acestea 12 fiind castigate, insa intrebarea tuturor ramane aceeasi: este Arsenal capabila sa se lupta pentru titlul de campioana in Premier League chiar in acest sezon?

Arsenal a inceput cu doua infrangeri la rand in fata unor pretendente reale la titlu, Manchester City si Chelsea, iar de atunci a mai pierdut puncte doar in etapa precedenta, cand a remizat in deplasare cu Crystal Palace, fara a intalni adversare de top in acest interval.

In plus, Arsenal a aratat pana acum fragilitate in aparare, fiind echipa din top 7 cu cele mai multe goluri primite in zece etape (13). De cealalta parte, Liverpool are a doua aparare din Premier League, cu doar patru goluri incasate. 

Doar o singura data de la aparitia Premier League cei de la Liverpool au mai avut un start de sezon cu 11 meciuri fara infrangere, iar o victorie in meciul de sambata cu Arsenal ar face ca echipa pregatita de Jurgen Klopp sa aiba cel mai bun start de sezon din istorie, depasind etalon din 2002/2003.

O statistica interesanta arata ca Liverpool ar fi lider in Premier League, iar Arsenal ar ocupa doar pozitia a 17-a daca meciurile desfasurate pana acum s-ar fi incheiat la pauza.

In precedentele doua vizite la Londra in actualul sezon Liverpool a invins-o pe Tottenham si a remizat cu Chelsea.

De la confruntarea de sambata ar trebui sa ne asteptam la una cu multe goluri, din moment ce ultimele cinci dueluri directe au produs 27 de reusite, cu o medie de 5.4 goluri pe meci.

Arsenal n-a mai castiga contra lui Liverpool in Premier League de la un 4-1 in aprilie 2015.

Klopp n-a pierdut niciunul din cele cinci meciuri contra lui Arsenal in campionat, desi Liverpool a castigat doua doua din ultimele 18 partide pe terenul tunarilor. Sezonul trecut a fost 3-3 in meciul de la Londra, cu patru dintre goluri marcate intr-un interval de doar sase minute.

Echipele probabile

Arsenal: Leno; Lichtsteiner, Holding, Mustafi, Xhaka; Torreira, Ramsey; Iwobi, Ozil, Aubameyang; Lacazette;

Liverpool: Alisson; Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane.



Arsenal - Liverpool, totul despre duelul etapei din Premier League