Concursuri

Trei noi jucatori la Steaua

Finantatorul gruparii Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, dupa o intalnire cu antrenorul Mihai Stoichita, managerul Basarab Panduru si presedintele CA, Valeriu Argaseala, ca are o lista cu opt probleme de rezolvat pana in 10 ianuarie si ca vor exista trei transferuri la gruparea "ros-albastra".
"Sunt opt probleme de rezolvat. Opt probleme pe care trebuie sa le rezolv eu in marea majoritate a lor. Sunt si jucatori de transferat si jucatori de dat. Ma bazez pe Stoichita si pe Panduru. Ei mi-au spus, eu am scris si le-am spus ca incerc sa le rezolv, eu si cu Argaseala. Sunt vreo doua probleme pe care trebuie sa le rezolve si ei, dar eu trebuie sa vin cu «materialul». Sunt si ceva straini pe lista. Pana in 10 ianuarie trebuie sa rezolvam problemele. Cert e ca vom lua trei jucatori", a spus Becali.

Becali a precizat ca atacantul columbian Dayro Moreno a primit o hartie din partea clubului prin care se poate transfera la o alta echipa in schimbul sumei de 600.000 de euro. De asemenea, oficialul stelist a mentionat ca nu ii va prelungi contractul fundasului Golanski, scadent in vara anului 2010. "Dayro Moreno nu e pe aceasta lista, el nu e una dintre probleme. Nu stiu ce va fi cu Dayro. I-am dat o hartie ca poate sa plece pentru 600.000 de euro. Nu ii vom prelungi contractul lui Golanski. E posibil sa mai vina Ogararu", a afirmat Becali.

Finantatorul stelist a salutat decizia Comitetului Executiv al FRF, care a hotarat ca gruparile din Romania pot reduce unilateral, cu cel mult 50 la suta, contractul unui jucator. "Unora li se va lua din salariu, altora nu. Ei voi aplica o alta strategie. Nu va spun decat ca daca ei vor produce bani, vor lua bani. Pentru mine e benefica aceasta hotarare, dar benefica este in special pentru fotbalul romanesc. Ce e mai bine, sa inchizi sau sa mergi mai departe? Este o hotarare caz de forta majora, care apare si in contractul fotbalistilor. In caz de forta majora se poate rezilia contractul unilateral cu jucatorul, dar nu e mai bine cum s-a hotarat acum? Sunt in pericol jucatorii care au salarii mari si cei care nu dau randament. Tatarusanu avea 200.000 de euro salariu. Nu mai poate acum sa aiba salariu asta", a explicat el.

Becali le-a recomandat jucatorilor Krum Bibiskov si Rafal Grzelak sa nu mai vina la reunirea echipei din ianuarie. "Bibiskov si Grzelak pot veni la reunire, dar din punctul meu de vedere sa nu vina. Dar acum, sa vina... jumate din salariu... echipa a doua... Nu poti tine Steaua in loc chiar daca nu vrei sa te porti aiurea cu oamenii. S-a facut o greseala atunci cu ei, am ascultat eu de Bergodi, care nu vroia sa plece in cantonament fara trei jucatori, de Mache... Nu sunt jucatori de Steaua ei", a precizat el.

Oficialul stelist a explicat ca nu poate transfera niciun jucator de la Universitatea Craiova, dar este posibil ca mijlocasul Andrei Ionescu sa revina la gruparea "alb-albastra". "De la Craiova nu poti sa iei un jucator bun pentru ca nu ti-l da. Mititelu e un om care-si respecta cuvantul si a zis ca nu o sa dea jucatori in Bucuresti. Cu Andrei Ionescu a fost o intamplare atunci, nu vroia el sa semneze contractul. Si asa, poate o sa-l ia din nou pe Andrei Ionescu, vedem", a mentionat Becali.

Becali a anuntat ca va fi atent cu viata extrasportiva a jucatorilor stelisti in returul Ligii I: "Din primavara o sa-l transferam noi pe Tanase. Nu o sa mai vada «bomba» asa des. In retur, ma voi ocupa de niste jucatori sa semneze niste canoane. Sunt patru-cinci jucatori carora le trebuie receptioner in bloc. Daca o sa fie nevoie, o sa-i tin in palat. Sa-si faca de cap acum, in vacanta, dupa, taiem ratia la «pasarica»".

Pe de alta parte, finantatorul stelist a precizat ca, daca va fi nevoie, va premia echipe pentru a evolua corect spre sfarsitul campionatului. "Dosarul «Valiza» este o vrajeala, o tampenie, nu e un dosar. Rechizitoriul e facut, daca era coruptie, trebuia retrogradata Steaua. Nu are cum sa fie premierea coruptie. Spre sfarsitul campionatului o sa premiez echipe aici, la palat, cu presa, si sa vina DNA sa ia banii. Nu are cum sa fie alta hotarare, judecatorii nici nu mai trebuie sa citeasca dosarul cred. Nu poate exista coruptie fara corupt. Banii puteau fi confiscati doar daca erau dati. Si era o vrajeala aia, ca banii nu ii vedeau cei de la Cluj, erau pentru un teren, nu premiam nimic", a explicat el.

Gigi Becali a anuntat ca il va vota pe Mircea Sandu la alegerile pentru presedintia FRF. "Cand era Mircea Sandu in spital am vorbit cu fata lui la telefon si in gluma i-am spus ca o sa-l votez la presedintia FRF. I-am spus asa ca sa-l ridice din pat. Pentru ca am facut atunci o promisiune, il voi vota", a mai spus el.

Becali si-a reamintit ca pe 21 decembrie 1989 se uita la televizor impreuna cu familia lui. "Pe 21 eram cu familia si ne uitam la televizor. Probabil, daca nu era Revolutia, nu aveam palat, nu eram patron de fotbal, aveam cateva mii de oi, bani tot aveam, Mercedes tot aveam", a concluzionat Gigi Becali.

Mediafax


Trei noi jucatori la Steaua