Concursuri

Stadionul Ion Oblemenco a fost curatat cu ajutorul detinutilor

Un numar de 21 de detinuti de la Penitenciarul Pelendava din Craiova au fost dusi, vineri dimineata, pe stadionul "Ion Oblemenco" pentru ecologizarea arenei, dupa ce conducerea echipei Universitatea Craiova a anuntat ca meciul împotriva formatiei FC Timisoara se va isputa în Banie.

"Persoanele private de libertate au curatat si igienizat sectoarele tribunelor, au înlaturat vegetatia si scaunele rupte si, împreuna cu reprezentantii clubului si structurilor din subordinea Primariei Craiova, au încercat sa redea o fata noua si un aer de prospetime stadionului”, se arata într-un comunicat al biroului de presa al Penitenciarului Pelendava.

Actiunea detinutilor este urmare a anuntului pe care conducerea Clubului Universitatea Craiova l-a facut în urma cu câteva zile privind întoarcerea echipei pe stadionul "Ion Oblemenco".

Formatia Universitatea Craiova va disputa meciul cu echipa FC Timisoara, din etapa a patra a campionatului national de fotbal, pe arena "Ion Oblemenco". Universitatea revine astfel la Craiova dupa ce a jucat în returul sezonului trecut si în prima etapa a actualei editii a Ligii I pe arena Municipal din Turnu Severin.

Conducerea clubului Universitatea Craiova a discutat cu reprezentantii Primariei Craiova revenirea pe stadionul "Ion Oblemenco" si cu o saptamâna înaintea începerii sezonului, dar negocierile au esuat. Oficialii primariei nu au putut garanta atunci faptul ca în urmatoarea perioada vor monta 25.000 de scaune pe stadionul Ion Oblemenco si ca vor achizitiona o tabela de marcaj pâna anul viitor.

Conducerea gruparii Universitatea Craiova solicitase, de asemenea, stabilirea unei date pentru un referendum prin care populatia orasului urma sa fie consultata pentru construirea unui nou stadion în urmatorii trei ani.

La începutul anului, conducerea clubului Universitatea Craiova a fost somata de primarie sa paraseasca arena "Ion Oblemenco" începând cu 31 ianuarie, când expira contractul care are ca obiect concesionarea spatiilor de antrenament si competitii din acest stadion.

Mediafax



Stadionul Ion Oblemenco a fost curatat cu ajutorul detinutilor