Box

Vladimir Klitschko isi pune la bataie centurile mondiale in fata lui Thompson

Ucraineanul Vladimir Klitschko va urca în ring, sâmbata seara, pentru a face fata provocarii venite din partea americanului Tony Thompson într-un meci programat la Berna (Elvetia) pe durata a 12 reprize.

În vârsta de 40 de ani, Thompson încearca imposibilul în fata unui Vladimir Klitschko neînvins în ultimii opt ani.

Cei doi pugilisti nu sunt la prima confruntare. În urma cu patru ani s-au luptat în Hamburg, Vladimir Klitschko impunandu-se prin KO în a 11-a repriza.

De aceasta data în joc vor fi puse nu mai putin de patru centuri mondiale la categoria grea: WBA, IBF, WBO si IBO.

Vladimir Klitschko nu a mai pierdut un meci din 10 aprilie 2004, când era învins de Lemon Brewster prin KO tehnic în repriza a 5-a.

Meciul dintre cei doi a început înca de la conferinta de presa, unde Vladimir Klitschko l-a provocat pe adversarul sau.

”În urma cu patru ani stateai la fel în fata mea si spuneai ca ma vei face KO, dar cel care a plecat învins din ring ai fost chiar tu, pentru ca apoi sa spui ca de fapt ai fost accidentat. Nu înteleg de ce ai spus de accidentare abia dupa meci, din moment ce o aveai dinainte”, l-a întepat Vladimir Klitschko pe adversarul sau.

Desi a câstigat toate cele cinci meciuri disputate de la precedenta întâlnire cu cel supranumit ”Ciocanul de otel”, Thompson ramâne un outsider în perspectiva meciului gazduit sâmbata seara de Stadionul din Berna.

Acuzat ca prefera luptele cu adversari modesti pentru a-si conserva suprematia la categoria grea, Vladimir Klitschko nu a avut de ales de aceasta data si a trebuit sa accepte lupta cu Thompson din moment ce acesta este salangerul versiunii IBF pentru titlul mondial.

Vladimir Klitschko a boxat ultima data cu Jean Marc Mormeck, pe care l-a învins prin KO în repriza a patra într-o lupta gazduita de ESPRIT Arena din Dusseldorf.Vladimir Klitschko isi pune la bataie centurile mondiale in fata lui Thompson