Betano Sport

Va bate România cea mai bună clasare din istorie la Eurovision 2017? Solistul Sistem povestește în premieră pățaniile din 2005

Sursă foto: betano.com

România participă joi seară în semifinalele concursului Eurovision 2017, țintind a 18-a finală din istorie. Casa de pariuri online Betano.com a realizat un info-grafic care sumarizează prezența țării noastre de-a lungul istoriei în cadrul celui mai mare concurs de muzică european.

Drumul României la Eurovision a fost deschis de artista Dida Drăgan în anul 1993, dar prima finală a venit abia un an de zile mai târziu, prin Dan Bittman.

În imaginea de mai sus se observă faptul că locul cel mai bun obținut de țara noastră la Eurovision a fost în anul 2005, cu melodia Let Me Try cântată de Luminiţa Anghel & Sistem, o performanță egalată în 2010 de Paula Seling și Ovi, cu  Playing with Fire.

Punând accent nu doar pe pariuri sportive ci și pe divertisment în general, Betano.com a creat o secțiune specială pe site pentru concursul Eurovision, cu peste 100 de pariuri, inclusiv pentru România. Melodia din 2017, Yodel It!, cântată de Ilinca & Alex Florea are cota e 7,00 să câștige semifinala și cota de 3,40 să se va claseze în Top 4 în finalul Eurovision. În timpul finalei se va putea paria LIVE pe Eurovision și România, pe Betano.com!

Solistul Sistem a povestit pentru Betano.com pățaniile din 2005

Venind vorba mai sus despre trupa Sistem și clasarea excelentă de acum doispezece ani, solistul vocal Zoly Toth  a acceptat să ofere detalii necunoscute până acum, din spatele cortinei, despre prestația spectaculoasă în centrul căreia s-a aflat o scenografie cu butoaie, foarte complicată.

Povestea este în clipul de mai jos:

Yodel It!, o melodie abil aleasă

O clasare în Top 4 a României în acest an ar însemna o performanță notabilă, având în vedere că am reușit de doar cinci ori în istorie să pătrundem printre primele cinci. Yodel It! Este o melodie abil creată, aleasă bine și care poate „prinde” publicul internațional, mai ales pe cel cu rădăcini germanice și nordice.

Pariuri live pe finala Eurovision 2017

De aceea, Ilinca & Alex Florea au șansa lor să rescrie istoria și chiar să doboare recordul țării noastre la Eurovision, cele 162 de puncte în anul 2010.

Tot din anul 2010, România nu a mai reușit să intre în Top 10, iar Betano a acordat o cotă de 1,75 pentru acest lucru. Interesant în acest sens este de observat  în info-graficul de mai sus evoluția cântăreților noștri în cadrul tuturor edițiilor de Eurovision la care au participat.

Cum se poate califica România din semifinale?

Semifinala de joi, cea de-a doua din cadrul concursului, în care se află și România, va aduce în fața microfoanelor un număr de 18 țări. Dintre ele, în urma votului exprimat de juriu și televoting, doar 10 vor avansa în finală. Lista completă a adversarelor noastre se află aici.

16 țări sunt deja în finală

Din prima semifinală s-au calificat deja marți seară 10 țări: Moldova, Azerbaijan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Belgia.

Ele se alătură celor cinci calificate din oficiu: Italia, Spania, Marea Britanie, Franța, Germania și Ucraina



Va bate România cea mai bună clasare din istorie la Eurovision 2017? Solistul Sistem povestește în premieră pățaniile din 2005