Betano Sport

Steaua – Dinamo, derby de Mărțișor

Sursă foto: Betano

Fotbalul din România îmbracă pe 1 Martie haine de sărbătoare, dar nu doar cele aduse de tradiționalul Mărțișor, ci și cele ale marelui derby Steaua – Dinamo, primul din acest an.

Betano.com vă prezintă date importante de știut înainte de primul Mare Derby din 2017, în care Steaua și Dinamo vor lupta pentru un loc în finala Cupei Ligii la fotbal unde una dintre eternele rivale va da piept cu Poli Timișoara.

Cifrele ne arată faptul că Steaua s-a chinuit cu Dinamo în ultimul timp, iar roș-albii sunt favoriți diseară la pariuri sportive. FCSB  a câștigat doar un singur meci din ultimele zece jucate în toate competițiile contra lui Dinamo, în mai 2015. Sunt aproape doi ani de atunci, iar din echipa de start care câștiga cu 3-1 în deplasarea din „Groapă” astăzi nu mai este la FCSB nici măcar un singur fotbalist!

Așa cum se poate vedea în analiza oferită de Betano, Dinamo a marcat de fiecare dată în ultimele cinci partide jucate cu Steaua, golaverajul fiind în favoarea „câinilor” (11-6). Cele din urmă două meciuri au fost două victorii convingătoare ale lui Dinamo cu 3-1 și respectiv 4-1, ultima chiar în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii, disputată în ajunul Crăciunului.

Pariază pe fotbalul românesc, pe Betano.com!

În mod cert, aceste statistici nu înseamnă că s-a jucat deja calificarea. Roș-albaștrii au în vitrină singurele două trofee de Cupa Ligii puse până acum la bătaie și nu vor renunța atât de ușor. Însă, victoria din tur a lui Dinamo cu 4-1 a pus o frână serioasă în drumul spre un al treilea trofeu la rând.

Echipa lui Laurențiu Reghecampf se poate califica în cel mai simplu mod cu un rezultat de 3-0, dar trebuie știut că în acest sezon FCSB nu a câștigat niciodată la o diferență de trei sau mai multe goluri. Ultimul 3-0 obținut a fost cu FC Viitorul în etapa a 8-a din playoff-ul sezonului trecut.

Nu ți-ai luat încă aplicația de mobil Betano? Steaua – Dinamo beneficiază de cote cu marjă 0% disponibile atât de pe laptop, cât și de pe tabletă sau telefon mobil cu sistem de operare iOs sau Android.

Știați că?

Steaua și Dinamo au mai jucat un derby de Mărțișor? A fost un 1-1, pe 1 Martie 2014, în etapa a 21-a din Liga 1. Betano vă prezintă în infograficul alăturat și alte partide jucate de aceste echipe, de 1 Martie, în alți ani.

Contra nu l-a bătut niciodată pe Reghe

Noul antrenor al lui Dinamo, Cosmin Contra, care și-a început aventura la echipa sa de suflet cu două victorii cruciale pentru playoff-ul Ligii 1, s-a întâlnit de trei ori în carieră cu Laurențiu Reghecampf din postura de antrenor, pe când antrena la Petrolul Ploiești. Bilanţul direct îi este favorabil lui Reghe: de o victorie și două egaluri.Steaua – Dinamo, derby de Mărțișor