Betano Sport

START în Campionatul Italiei! Ce spun cotele Betano despre noua stagiune din Peninsulă

Sezonul 2021-2022 este pe cale să înceapă și în Campionatul Italiei, ultimul dintre cele 5 mari campionate ale Europei care încă nu și-a disputat prima etapă! Inter - Genoa și Verona - Sassuolo sunt meciurile care vor deschide balul.

Spectacolul revine în Campionatul Italiei! Trăiește emoțiile și tensiunea unui nou sezon cu Streaming LIVE și oferta completă de pariere de pe Betano!

Internazionale, campioana Italiei după 11 ani

Formația pregătită de Antonio Conte, a reușit să câștige trofeul suprem în Italia, la o distanță de 12 puncte de rivala din oraș, AC Milan. Inter a reușit o campanie de transferuri importantă în sezonul trecut, Achraf Hakimi, Alexis Sanchez sau Arturo Vidal, fiind printre cele mai sonore nume aduse pe Giuseppe Meazza. Cu Romelu Lukaku în probabil cea mai bună formă a carierei, “Nerazzurri” au defilat în campionat și au înregistrat doar 3 înfrangeri în 38 de etape. Sampdoria, Juventus și Milan sunt formațiile care au reușit să le administreze câte o înfrângere elevilor lui Conte.

Vara nu a fost cea mai bună perioadă pentru Inter. Din cauza problemelor financiare, aceștia i-au pierdut pe Romelu Lukaku, plecat la Chelsea pentru 115 milioane de euro și pe Achraf Hakimi, la PSG, pentru 60 de milioane de euro. De asemenea, tehnicianul Antonio Conte a plecat și el din cauza dificultăților financiare de la echipă, iar în locul acestuia a fost adus Simone Inzaghi, fostul tehnician de la Lazio. Edin Dzeko și Hakan Calhanoglu sunt cele mai importante nume care s-au alăturat echipei, ambii veniți gratis în această vară. Chiar dacă va începe sezonul din postura de campioană en-titre, Inter este cotată cu șansa a doua (cotă de 7 pe Betano) să-și păstreze trofeul obținut în stagiunea trecută.

Juventus - sezon dezamăgitor

După 9 sezoane consecutive în care “Bătrâna Doamnă” a dominat campionatul Italiei, Juventus a pornit și în stagiunea trecută din postura de favorită certă pentru un cel de-al 10-lea ”scudetto” consecutiv, cheltuind aproape 130 de milioane de euro în campania de transferuri din vară. Formația antrenată până în luna mai de fostul mijlocaș italian, Andrea Pirlo, a avut însă un sezon mai degrabă modest, pierzând puncte importante atât în tur, cât și în retur, cu echipe mai slab cotate, precum Benevento, Verona sau Fiorentina. Pentru tehnicianul italian a fost prima experiență în antrenorat la cel mai înalt nivel, acesta fiind demis în cele din urmă, după încheierea campionatului.

Cu Massimo Allegri acontat pe banca tehnică, Juventus este principala favorită la câștigarea titlului și în această ediție de campionat (cotă de 1.70 pe Betano). Campania de transferuri a torinezilor din această vară nu a fost una foarte răsunătoare până în acest moment, cea mai importantă achiziție fiind transferul definitiv al mijlocașului american Weston McKennie de la Schalke 04, în schimbul 20 de milioane de euro. S-au mai alăturat lotului, Manuel Locatelli, venit sub formă de împrumut de la Sassuolo, și atacantul brazilian de 19 ani, Kaio Jorge, venit pentru 1 milion și jumătate de euro de la Santos. Starul portughez al “bianconerilor”, Cristiano Ronaldo mai are contract până la vara viitoare, acesta nereușind să ajungă la un acord de prelungire până în acest moment.

Simte adrenalina unei noi stagiuni din Campionatul Italiei și vino pe Betano unde te așteaptă Pariuri Speciale și Cote Antepost pentru deznodământul sezonului 2021-2022!

AC Milan, fără titlu de 10 ani

“Diavolii“ pregătiți de Stefano Pioli nu mai știu cum e să câștige un “scudetto”. Ultima oară când au ridicat trofeul, milanezii aveau în primul 11 jucători precum Pippo Inzaghi, Mark van Bommel, Clarence Seedorf sau Robinho. “Rossoneri” au reușit să termine pe locul 2 în stagiunea precedentă, cea mai bună clasare din ultimele 9 sezoane.

Formația i-a pierdut în această vară, printre alții, pe mijlocașul Hakan Calhanoglu, și pe portarul Gianluigi Donnarumma, ambii plecați din postură de jucători liberi. Milanezii au reușit achiziții importante în perioada de mercato, însă cu toate astea pleacă cu a 4-a șansă la câștigarea trofeului (cotă de 12 pe Betano). Cei mai importanți jucători care au venit pe San Siro sunt Fikayo Tomori de la Chelsea pentru 29 de milioane de euro, portarul Mike Maignan de la Lille pentru 13 milioane de euro și tânărul fundaș, Sandro Tonali, cumpărat definitiv de la Brescia în schimbul a 7 milioane de euro. În compartimentul ofensiv, Milan s-a întărit cu atacantul francez în vârstă de 34 de ani, Olivier Giroud, venit pentru 1 milion de euro de la Chelsea, acesta fiind la prima sa experiență în Italia. Suedezul în vârstă de 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic, care a înscris de 17 ori în sezonul trecut, mai are un an de contract cu gruparea din nordul Italiei.

Jucători români care au scris istorie în Italia

Nu mai puțin de 47 de români au fost legitimați la cluburi din prima ligă a Italiei de-a lungul istoriei.

Hagi, Popescu, Adi Mutu sau Dănuț Lupu sunt doar câteva dintre numele uriașe care fac parte din 11-lea ideal al fotbaliștilor români care au evoluat în Italia.

Probabil cea mai interesantă poveste a internaționalilor români în Italia, o are Nicolae Simatoc, primul fotbalist din țara noastră care a evoluat pentru Internazionale Milano. Mijlocașul a evoluat pentru “nerazzurri” între anii 1947-1949, timp în care a înscris de 3 ori în 17 evoluții. Născut din părinți români în Republica Moldova, în 1917, Simatoc a evoluat în România pentru echipe precum Ripensia Timișoara sau Carmen București. Măcinat de situația politică din România de după cel de-al Doilea Război Mondial, Simatoc a fugit din România cu destinația Italia. Venirea acestuia în “Cizmă“ a fost orchestrată de conducerea celor de la AS Roma cu gândul de a-l aduce pe acesta la ei. Cu toate astea, Simatoc a ales să joace pentru Internazionale. Se pare că decisiv pentru luarea acestei decizii, a fost ajutorul acordat de conducerea interistă pentru aducerea soției acestuia în Italia. Simatoc a ajuns 3 ani mai târziu, în Spania, la FC Barcelona, formație pentru care a evoluat timp de 2 sezoane.

Spectacolul și emoțiile tuturor marilor campionate ale Europei s-au întors pentru toți fanii fotbalului! Înregistrează-te acum pe cea mai bună platformă de pariuri din lume, disponibilă și în AppStore sau Magazin Play și te așteptăm cu oferte zilnice, Misiuni, BetCombo (LIVE sau pre-meci), Streaming LIVE, CashOut 100% (înainte de meci), Pariuri Speciale și Cote cu Marjă 0% pentru cele mai tari partide din noua stagiune!



START în Campionatul Italiei! Ce spun cotele Betano despre noua stagiune din Peninsulă