Betano Sport

Simona Halep la Australian Open. INFOGRAFIC: Bornele româncei la Marele Șlem de la Antipozi

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a debutat la Australian Open 2020 cu un meci contra americancei Jennifer Brady (25 de ani, 49 WTA) în ceea ce va fi a zecea experiență a româncei pe tabloul principal al turneului de la Melbourne.

Înaintea startului Simonei la Australian Open, live video pe Betano alături de o gamă variată la pariuri sportive online, propunem o mică incursiune în trecutul relației dintre Halep și "Openul Vesel".

Oprită anul trecut în faza optimilor de Serena Williams, inclusă în top cinci favorite la câștigarea trofeului în 2020, Simona a strâns 19 victorii de-a lungul carierei la Australian Open (al doilea cel mai mic număr de succese la un Grand Slam, după US Open, cu 14), a pierdut nouă meciuri și a câștigat 68% dintre duelurile avute pe cimentul australian (din nou pe locul trei într-un clasament al Grand Slam-urilor, doar la US Open are un procentaj mai mic, de 63%). Pentru 2020, anul celei de-a zecea participări, Halep are de apărat 240 de puncte primite pentru turul al patrulea din 2019.

2011, primul Australian Open de remarcat. Două șanse ratate până în 2015

Pentru Simona, debutul la Australian Open a venit în 2010, cu o înfrângere în primul tur al calificărilor. La un an distanță, Halep a fost oprită de Agnieszka Radwanska în turul al treilea, consemnând, totuși, un prim parcurs solid la Melbourne. Au urmat două ediții cu eliminare în prima rundă, apoi au apărut, în 2014 și 2015, primele șanse la performanțe cu adevărat importante.

2018, anul de referință la Australian Open

În 2014, după un 6-0 aplicat Jelenei Jankovic în setul decisiv din optimile de finală, Simona a plecat ca favorită în fața slovacei Dominica Cibulkova, dar jucătoarea retrasă între timp din activitate s-a impus clar, 6-3, 6-0, curmând drumul lui Halep spre ceea ce putea fi prima semifinală de Grand Slam a carierei. În 2015, scenariul s-a repetat, iar Halep era cotată cu prima șansă în fața Ekaterinei Makarova. Din nou doar sferturi, din nou visul careului de ași e spulberat.

Reculul a venit în anii următori, cu înfrângeri complet surprinzătoare în primul tur, la Shuai Zhang (2016) și Shelby Rogers (2017), dar doar pentru ca Simona să scrie istorie la ediția din 2018. După victorii la Aiava și Bouchard, Australian Open 2018 a venit cu un meci istoric, câștigat după trei ore și 45 de minute și 15-13 în decisiv cu Lauren Davis. Românca și adversara ei au egalat numărul de game-uri atins vreodată la Australian Open, iar succesul a propulsat-o pe Simona în turneu.

OFERTA BETANO PENTRU AUSTRALIAN OPEN 2020: LIVE STREAMING, SUTE DE OPȚIUNI ȘI PARIURI ANTEPOST

Cu succese impresionante la Osaka (6-3, 6-2) și Pliskova (6-3, 6-2), o semifinală epuizantă cu Kerber (9-7 în decisiv), Simona și-a croit drum spre ultimul act cu Caroline Wozniacki. A revenit în meci, l-a trimis în decisiv, dar daneza s-a dovedit mai proaspătă pe final și a câștigat ceea ce avea să fie primul și, până la finalul carierei care se va încheia după Australian Open 2020, singurul trofeu de Grand Slam din palmares. Ediția următoare, 2019, a venit cu o eliminare cu fruntea sus, Simona fiind învinsă în trei seturi de Serena Williams.

Traseu greu în 2020

Tragerea la sorți a fost una destul de dificilă pentru Simona Halep. Astfel, după un eventual succes cu Brady ar urma să joace în turul al doilea cu Misaki Doi (Japonia) sau o jucătoare din calificări, iar turul al treilea i-ar aduce un prim meci greu: fie cu Danielle Collins (SUA), fie cu Iulia Putințeva (Kazahstan), fie cu Su-Wei Hsieh (Taipei). Mai departe, tabloul s-ar deschide spre o optime cu Elise Mertens sau Karolina Muchova, două adversare dificile pe suprafețe rapide.111111

Într-un exercițiu de imaginație ceva mai lung, faza sferturilor de finală ar arăta ca un adevărat Vest Sălbatic. Printre adversare se numără, în ordinea dificultății, Belinda Bencic (Elveția), Aryna Sabalenka (Belarus) și Donna Vekic (Croația), dar nu ar fi exclus ca Anett Kontaveit (Estonia), Maria Șarapova (Rusia) sau Jelena Ostapenko (Letonia) să aibă un cuvânt de spus. Mai departe, semifinalele ar însemna un duel cu Elina Svitolina, Kiki Bertens, Karolina Pliskova, Angelique Kerber sau Amanda Anisimova, toate jucătoare de top, cu performanțe la Grand Slam-uri, iar finala pare, în acest moment, imposibil de ghicit. Totuși, favoritele la ultimul act de pe partea superioară a tabloului sunt liderul mondial Ashleigh Barty, Serena Williams, Petra Kvitova și Naomi Osaka.



Simona Halep la Australian Open. INFOGRAFIC: Bornele româncei la Marele Șlem de la Antipozi