Betano Sport

Sevilla și Roma luptă pentru trofeu în Europa League

Puskas Arena din Budapesta găzduiește, miercuri seara, finala Europa League din acest sezon, meci care începe la ora 22:00 și care le aduce față în față pe FC Sevilla, specialista competiției, și AS Roma, echipă care dispută a doua finală europeană consecutivă cu Jose Mourinho pe bancă. Cu Bet Builder oferit de Betano se pot plasa între două și șapte pariuri diferite pe finala Europa League, pentru o singură cotă cumulată, pe același bilet.

Ce este Bet Builder?

Cu opțiunea de pariere Bet Builder pot fi combinate mai multe pariuri din același meci, sau din mai multe meciuri, pe același bilet de pariere, pentru a beneficia de o cotă cumulată care să genereze câștiguri dintre cele mai atractive, cum vom vedea în exemplul de mai jos pe la partida FC Sevilla – AS Roma.

Pentru finala Europa League din acest sezon am combinat cinci piețe diferite de pariuri, după cum urmează:

Total goluri – Peste 1.5 (cota 1.55)
Ambele echipe înscriu – Da (cota 2.07)
Cornere – Sub 9.5 (cota 1.85)
Total cartonașe – Sub 5.5 (cota 1.93)
AS Roma șuturi pe poartă – Sub 3.5 (cota 1.95)

Dincolo de miza unei finale europene, meciul de la Budapesta are și o mare miză financiară în perspectiva sezonului următor. Sevilla a încheiat La Liga pe locul 11, în timp ce Roma se află pe poziția a șasea în Serie A. Așadar, niciuna dintre cele două nu și-a asigurat prezența în sezonul următor de Liga Campionilor. Cine va câștiga trofeul Europa League va primi automat dreptul de a evolua în ediția următoare de Liga Campionilor.

Se întâlnesc două echipe care n-au obținut nicio victorie în ultimele trei meciuri oficiale, cazul celor de la Sevilla, respectiv patru meciuri dacă ne referim la Roma.

Ambele echipe vin după înfrângeri cu același scor, 2-1, înaintea finalei Europa League. Sevilla a cedat pe teren propriu cu Real Madrid,  în timp ce Roma a pierdut în deplasare cu Fiorentina.

Sevilla a întâlnit o echipă italiană în semifinale, pe Juventus, ambele echipe marcând în ambele manșe.

De asemenea, ambele echipe au înscris în ultimele două meciuri disputate de Roma.

În cinci din ultimele șapte partide disputate de gruparea andaluză ambele echipe au înscris.

AS Roma n-a avut niciun șut pe poartă în returul semifinalei cu Bayer Leverkusen, meci încheiat fără goluri. O partidă în care au fost doar șase cornere, dintre care doar unul în contul formației italiene.

Palmares european

Sevilla este o specialistă a competiției, cu șase trofee cucerite în Cupa UEFA/Europa League, toate după anul 2006.

AS Roma a disputat o finală în Cupa UEFA, pierdută contra lui Inter Milano în 1991. În palmaresul formației italiene se află două trofee europene, Cupa Orașelor Târguri din 1961 și Conference League din 2022. Echipa italiană a mai disputat o finală de Cupa Campionilor Europeni în 1994.

Miza financiară

Pentru calificarea în finală cele două echipe au primit câte 4 milioane de euro din partea UEFA, iar câștigătoarea va mai încasa un bonus de 4.6 milioane de euro.

Miza crește dacă ținem seama că locul obținut în viitoarea ediție a Ligii Campionilor asigură alte 16 milioane de euro pentru câștigătoarea Europa League.

Știați că...

Ultimele două finale de Europa League s-au decis la loviturile de departajare, după 1-1 de fiecare dată la finalul celor 90 de minute regulamentare.

Trei din ultimele cinci finale au fost câștigate de echipe din Spania: Atletico Madrid în 2018 (3-0 cu Marseille), Sevilla în 2020 (3-2 cu Inter Milano) și Villarreal în 2021 (11-10 la loviturile de departajare cu Manchester United).

Cotă cumulată de aproape 20

Astfel, cu Bet Builder activat din partea sus a ecranului la meciul FC Sevilla – AS Roma poți ajunge la o cotă cumulată de 19.50, iar cu o miză de 10 lei câștigul poate fi de 195.00 de lei. Cotele de mai sus sunt informative și pot suferi modificări până la ora meciului. De asemenea, alegerile făcute au un caracter informativ, fiecare jucător având libertatea de a-și construi biletul cu Bet Builder activat după propria inspirație.

Toate cele cinci pariuri de mai sus se adaugă pe un singur bilet, cu Bet Builder, pe Betano. Intră în meci, apoi apasă în colțul din dreapta sus pe iconița de Bet Builder, iar în momentul în care aceasta se face albastră poți plasa mai multe pariuri din acest meci, pe același bilet.

Ai și Mega Cote

Pentru finala Europa League cu Betano se poate paria și pe Mega Cote, o opțiune care se aplică doar la pariurile simple (1X2) plasate înainte de începutul meciului. Mega Cotele îți oferă un câștig maxim, fiind special create de Betano cu gândul doar la profitul maxim al jucătorilor, cu 0% câștig pentru casa de pariuri.



Sevilla și Roma luptă pentru trofeu în Europa League