Betano Sport

Finala Eurovision: de „yodel”-ul germanic al României până la mesajul de protest anti-occident al Italiei

Sursă foto: Betano.com

România s-a calificat în finala Eurovision pentru a 18-a oară în istorie. Debutând în anul 1993 în cadrul celui mai mare concurs de muzică european și calificându-se în prima finală un an mai târziu, România are șansa de a rescrie istoria țării noastre în marea finală de la Kiev.

Așa cum se observă în info-graficul de mai sus realizat de casa de pariuri online Betano.com, cea mai bună poziție a României la Eurovision a fost locul al treilea, obținut în două rânduri. Va reuși „Yodel It!” mai mult în 2017?

Pariuri live pe finala Eurovision 2017

Tot ce este posibil. Melodia României,  „Yodel it!”, are ceva special. A îmbinat stilul de muzică rap și forța lui Alex Florea cu trilurile aproape ireale Ilincăi Băcilă. Cu un început de tobe ce seamănă cu „Innuendo” a lui Queen, „Yodel it!” se dezvoltă într-o melodie interesantă, interpretată cu energie, tinerețe și optimism. Compoziția este foarte reușită, totul este construit pas cu pas spre un final apoteotic și plin de forță.

O altă observație interesantă: având în vedere tematica amestecată, este evident că „Yodel it!”  a fost realizată să „prindă” publicul european tânăr, dar să îl țintelască și pe cel cu origini germanice. O strategie excelentă, inteligentă, care, sperăm, va aduce succes.

Trăiește spectacolul mai intens

Pentru a face finala mai captivantă și mai plină de emoție, Betano.com – axată nu doar pe sport, ci și pe divertisment în general – a creat o secțiune specială pentru Eurovision, acolo unde România și „Yodel It!” se află în centrul atenției.

Poți trăi spectacolul de sâmbătă mai intens și poți paria pe Betano.com dacă România va câștiga Eurovision sau pe cel loc crezi că se va clasa, dacă va reuși un Top 4 sau Top 10 sau dacă va fi mai sus în clasament decât Ungaria, Bulgaria sau alte țări!

Sunt peste 100 de pariuri, printre care și dacă se va anunța greșit câștigătorul Eurovision, așa cum s-a întâmplat la Gala Premiilor Oscar din 2017!

Pumnii strânși pentru România

Zoli Toth, solistul trupei Sistem - clasată pe locul 3 în anul 2005 la Eurovision, stabilind noul record pentru România -  este alături de Ilinca și Alex în acest an, pregătindu-se pentru a trăi finala cu emoții!

România, a cincea favorită. Italia are cele mai mari șanse

Privind matematic lucrurile la rece, România a primit a cincea șansă din partea Betano.com pentru a câștiga marea finală de la Eurovision, cu o cotă de 20,00.

Betano.com vede Italia ca principală favorită la casa de pariuri, cu cota de 2,10. Melodia italianului Francesco Gabbani, „Occidentali's Karma” este un hit uriaș în Italia, cu peste 110 de milioane de vizualizări pe Youtube.

La Eurovision, clipul său a trecut rapid de peste 7,7 milioane de vizualizări. Deși este „împachetată” pe un fond muzical ușor, dar agreabil, „Occidentali's Karma” are niște versuri dure la adresa culturii occidentale, versuri critice care nu s-au mai auzit de la Bob Dylan sau Pink Floyd. Totuși, au „prins” excelent chiar în Europa de Vest, ceea ce arată că publicul are nevoie de o schimbare de mentalitate și valori.

Cum se va acorda punctajul?

Începând din 2016, votarea la Eurovision s-a schimbat radical, oferind publicului telespectator mai multă putere. Astfel, nota publicului va conta ca jumătate din scorul fiecărei melodii. Fiecare țară va acoda câte două seturi de puncte - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 și 12 puncte - un set din partea unui juriu profesionist, iar alt set din partea publicului prin televoting.

Cele 26 de țări calificate și ordinea din finală

România se va lupta alături de alte 25 de țări pentru trofeul suprem de la Eurovision.

Ordinea din finală va fi următoarea:

1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Hungaria
9. Italia
10. Denemrca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croația
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. România
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. FranțaFinala Eurovision: de „yodel”-ul germanic al României până la mesajul de protest anti-occident al Italiei