Baschet

Victorie uriasa pentru baschetul romanesc. U-BT Cluj-Napoca invinge in deplasare pe Unicaja Malaga in Champions League

Sursă foto: https://www.championsleague.basketball/

Campioana Romaniei fara niciun jucator roman in “5-ul” de baza s-a impus pe terenul formatiei din Andaluzia, cu 79-73, marti seara, intr-un meci din Champions League, a doua competitie ca valoare din baschetul european.

U-BT Cluj-Napoca a controlat jocul aproape in totalitate si la un moment dat, in sfertul al treilea, avea un avantaj de 13 puncte, cel mai mare din meci.

Aceasta dupa ce in sfertul al doilea puternica Unicaja Malaga, o echipa obisnuita cu aerul tare din Euroliga, a revenit de la zece puncte deficit pentru a trece in avantaj, 41-39.

A fost singurul moment din meci in care cei de la U-BT Cluj-Napoca s-au vazut condusi pe tabela.

Americanul Elijah Stewart de la U-BT a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 26 de puncte, si eroul meciului pentru campioana Romaniei.

Cu alte trei recuperari, trei pase decisive, doua mingi furate si alte doua blocaje, Stewart a realizat cel mai bun meci al sezonului, de departe.

Seara de exceptie a fost completata cu 8/15 din actiune si 9/9 la linia de libere.

De la gazde s-a remarcat spaniolul Alonso, cu 17 puncte.

A fost primul meci din Grupa K in care mai evolueaza formatia belgiana Oostende si unde va ajunge invingatoarea playoff-ului dintre Hapoel Bank Yahav din Israel si Prometey din Ucraina.

U-BT Cluj-Napoca evolueaza in premiera in Basketball Champions League.

Unicaja Malaga a pierdut primul meci pe teren propriu, dupa ce le castigase pe precedentele trei cu o medie de 23 de puncte avans.



Victorie uriasa pentru baschetul romanesc. U-BT Cluj-Napoca invinge in deplasare pe Unicaja Malaga in Champions League