Baschet

Victorie uriasa pentru Asesoft Ploiesti in Eurocup

Echipa CSU Asesoft Ploiesti a debutat cu o mare victorie in editia din acest sezon a Eurocup, echivalentul Europa League in baschetul de club european.

Campioana Romaniei a invins, in deplasare, puternica echipa rusa Khimki Moscova, cu 97-89 (55-43), in primul meci din grupa E a Eurocup, a doua competitie ca valoare dupa Euroliga.

Lee a condus ofensiva lui Asesoft, cu 24 de puncte, fiind urmat de Szijarto, Flowers si Mohammed, fiecare cu 18 puncte.

De la Khimki s-au remarcat Augustine si Greene, 17 puncte fiecare.

“Adamovic si Dunn au stiut sa tina la respect tandemul Green – Koponen, oferind cursivitate atacului, iar blocajele-iesire au pus deseori pe picior gresit defensiva parca amortita a rusilor. Finlandezul Lee a fost „clientul” preferat al fundasilor lui Arnautovic, care si-a tinut in permanenta elevii in priza”, a scris site-ul echipei ploiestene dupa victoria de la Moscova.

Vladimir Arnautovic, antrenorul lui Asesoft a adaugat la randul sau: “Am inceput foarte bine, am alergat in permanenta pe toata durata primei reprize, dupa care am avut o cadere in sfertul 3. Ne-am revenit la timp, am inceput sa ne aparam in zona si, automat, atacul a functionat din plin. Pentru CSU Asesoft, aceasta este cea mai importanta victorie din istoria clubului, intrucat Khimki Moscova inseamna Euroliga".



Victorie uriasa pentru Asesoft Ploiesti in Eurocup