Baschet

U Mobitelco Cluj, victorie in deplasare in primul tur al calificarilor pentru Liga Campionilor

Formatia U Mobitelco Cluj a invins, marti seara, in deplasare, formatia cipriota AEK Larnaca in prima mansa a dublei din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, noua competitie lansata de FIBA in baschetul masculin european.

Clujenii s-au impus fara nicio emotie, cu 78-50 la capatul unui meci pe care l-au controlat de la un capat la altul.
 
Revenit in baschetul romanesc dupa experientele din Italia si Polonia, internationalul Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al lui U, cu 16 puncte.
 
Returul este programat joi, 29 septembrie, de la ora 19:00 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

In aceeasi faza a competitiei campioana CSM Oradea a invins pe teren propriu formatia slovaca Prievidza, cu 71-64.

Doua tururi preliminare trebuie sa treaca CSM Oradea si U Mobitelco Cluj pentru a ajunge in grupele Ligii Campionilor, competitia imaginata de FIBA pe fondul diferendului cu Euroliga.

CSM Oradea va da piept cu puternica formatie bulgara Lukoil Academic Sofia in turul 2 preliminar, iar U Mobitelco Cluj va infrunta pe turcii de la Muratbey Usak Sportif, locul sapte sezonul precedent in prima liga a Turciei. Aceasta daca cele doua formatii din tara noastra depasesc faza primului tur preliminar.

Pentru primul sezon FIBA anunta un fond de premiere garantat de 30 milioane de euro pentru echipele participante in faza grupelor.

sursa foto: basketballcl.com



U Mobitelco Cluj, victorie in deplasare in primul tur al calificarilor pentru Liga Campionilor