Baschet

"U" Mobitelco Cluj, a doua infrangere in FIBA Eurochallenge

Campioana României la baschet masculin, "U" Mobitelco BT Cluj, a fost învinsa, marti, în deplasare, de belgienii de la Antwerp Giants, scor 87-63 (40-36), în cea de-a doua partida a grupei E a FIBA Eurochallenge.
Clujenii au condus de câteva ori în debutul partidei (4-6 si 11-12), dar apoi au început sa comita greseli, penalizate rapid de gazde. Mai mult, în ultimele trei minute din primul sfert, jucatorii lui Marcel Tenter nu au marcat, astfel ca scorul primei pauze a fost net favorabil belgienilor, 26-18.

Sfertul secund nu a fost deloc optim pentru ardeleni, care s-au vazut condusi cu 33-21 (min. 13) si au avut de luptat dublu, reusind sa reduca în mare parte handicapul, 40-36, la pauza mare.

Sfertul trei a apartinut gazdelor, care s-au detasat rapid la 48-38 (min. 23), mai ales datorita contraatacului, "arma" cu care au înscris din 11 actiuni, pâna în acel moment. "U" Mobitelco a mai facut un efort sa se apropie, 53-48, dar Antwerp a stiut sa tina de avantaj, pâna la ultima pauza, 60-51.

În ultimele zece minute ale partidei, belgienii au apasat si mai mult pe acceleratie, iar în minutul 36, când tabela arata 75-55, era deja prea târziu pentru campioana României sa mai spere la o revenire finala.

Marcatori: Antwerp Giants - Roll 24 puncte, Black 16, Wilson 12, Mwema 11, Vaughn 10, Mejri 8, Moors 3, Rademakers 3; "U" Mobitelco BT Cluj - Krstanovici 21 puncte, Lawrence 15, Dykes 11, Morris 8, Mijovici 5, Silvasan 3.

La debutul în grupa E, campioana României a bifat o înfrângere, pe teren propriu, cu Elan Chalon, scor 81-85.

"U" Mobitelco BT Cluj va avea în continuare urmatorul program în grupa E:

22 noiembrie: Enisei - "U" Mobitelco BT Cluj;

29 noiembrie: Elan Chalon - "U" Mobitelco BT Cluj;

6 decembrie: "U" Mobitelco BT Cluj - Antwerp Giants;

13 decembrie: "U" Mobitelco BT Cluj - Enisei.

În faza grupelor au fost calificate direct 19 echipe, printre care s-a numarat si campioana României, celelalte calificate provenind din turul preliminar al competitiei, dar si al FIBA Eurocup.

La start s-au aflat astfel 32 de echipe, împartite în 8 grupe, primele doua clasate urmând sa se califice în optimile de finala. În aceasta faza se vor forma patru grupe a câte patru echipe, iar primele doua clasate vor obtine calificarea în sferturi, care se vor juca în sistem eliminatoriu. Câstigatoarele se vor califica în Final Four, care se va derula în sistemul semifinale, finala mica si finala mare.

Cea mai buna performanta a echipei clujene în aceasta competitie a fost calificarea în sferturile de finala, în 2007.

Mediafax


"U" Mobitelco Cluj, a doua infrangere in FIBA Eurochallenge