Liga Nationala de Baschet Masculin

Mai e un singur loc disponibil in semifinalele Ligii Nationale

In acest moment se cunosc primele trei semifinaliste din play-off-ul Ligii Nationale de baschet masculin, iar ultima va fi stabilita miercuri cand va avea loc meciul decisiv dintre Atlassib Sibiu si U-Mobitelco Cluj.

La finalul acestei saptamani s-au desfasurat meciurile 3 si 4 din cadrul sferturilor de finala ale play-off-ului Ligii Nationale de baschet masculin. In primele doua meciuri, echipele care au terminat sezonul regulat pe locurile 1-4 s-au impus pe teren propriu, iar potrivit celor mai bune cote pariuri (vezi aici) acestea sunt favorite la calificarea in semifinale. Singura partida din primele doua runde in care oaspetii au pus reale probleme a fost cea dintre Atlassib Sibiu si U-Mobitelco Cluj cand dupa timpul regulamentar scorul a fost egal, iar in prelungiri echipa sibiana a castigat la o diferenta de doar doua puncte.     

Prima echipa care s-a calificat in semifinale a fost CSM Oradea care a jucat joi al treilea meci din sfertul cu SCM Craiova. Chiar daca a evoluat in deplasare, echipa bihoreana a inceput in forta partida si a castigat primul sfert clar cu 27-13. Si in al doilea a continuat sa joace la fel de bine, impunandu-se cu 17-11. Abia dupa pauza CSM Oradea s-a relaxat putin, dar chiar si asa a castigat sfertul trei cu 20-19. Oaspetii au mai fortat putin si in ultimul sfert in care s-au impus cu 21-10 si astfel la finalul partidei diferenta a fost de 32 de puncte, scor 85-53. Cel mai bun marcator al partidei a fost Daniel Dillon de la CSM Oradea cu 20 de puncte.

A doua semifinalista a fost campioana en-titre, CSU Ploiesti, care a jucat vineri al treilea meci al seriei cu Energia Rovinari. Echipa gorjeana reusise in urma cu cateva saptamani sa o elimine pe CSU Ploiesti din Cupa Romaniei si chiar sa puna mana pe trofeu. Acum insa a reusit sa faca un meci bun doar in prima jumatate cand a castigat sferturile 1 si 2 cu scorurile de 21-18 si 19-18. Gorjenii au cedat dupa pauza cand au pierdut sfertul trei cu 26-16, iar apoi in ultimul sfert diferenta a fost si mai mare, 25-13. Astfel scorul final a fost 87-69 pentru CSU Ploiesti, iar cele mai multe puncte, 18, au fost reusite de Catalin Burlacu.

A treia echipa calificata in semifinale a fost stabilita sambata cand BCM Pitesti si BC Mures s-au intalnit in al patrulea meci al sferturilor de finala. Echipa mureseana conducea cu 2-1 dupa primele trei jocuri. Asa ca a inceput in forta al patrulea meci si a castigat primul sfert categoric cu 25-11. Si al doilea sfert a fost dominat de aceasta si s-a impus cu 20-16, iar abia dupa pauza echipa gazda si-a mai revenit putin si a castigat sfertul trei cu 15-13. Ultimul sfert a apartinut celor de la BC Mures, scor 22-10 si astfel scorul final a fost 80-52 pentru aceasta. Cele mai multe puncte in acest meci au fost reusite de Ivan Jelenic si Alexandra Mladenovic de la BC Mures, ambii avand cate 17 puncte.

Cel mai echilibrat sfert de finala este de departe cel dintre Atlassib Sibiu si U-Mobitelco Cluj, echipele care au terminat sezonul regulat pe locurile 4 si 5. Acum dupa patru partide se afla la egalitate, urmand sa joace in data de 7 mai 2014 la Sibiu partida decisiva. S-ar fi putut termina aceasta lupta sambata cand echipa sibiana a condus inaintea ultimului sfert cu 14 puncte diferenta dupa ce a castigat primele doua sferturi cu 24-20 si 29-19, iar al treilea s-a terminat la egalitate. Insa echipa gazda nu a cedat si s-a impus in ultimul sfert cu 25-11, trimitand astfel meciul in prelungiri unde a castigat cu 11-10. Cel mai bun marcator a fost Ivan Kuburovic de la U-Mobitelco Cluj cu 21 de puncte. 

imagine preluata de la utilizatorul flickr Cristian Bortes



Mai e un singur loc disponibil in semifinalele Ligii Nationale