Baschet

Romania in grupa cu Ungaria la EuroBasket 2017. Medaliata cu bronz de la Rio vine si ea la Cluj!

Nationala masculina de handbal a Romaniei si-a aflat, marti dupa-amiaza, adversarele la Campionatul European de baschet din 2017, editia cu numarul 40. Meciurile din grupa Romaniei vor fi gazduite in noua Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Echipa Romaniei a facut parte din ultima urna valorica, a sasea, cu cel mai slab coeficient dintre cele 24 de echipe participante. La tragerea la sorti a participat si Ghita Muresan, singurul roman care a evoluat vreodata in NBA.

Romania a fost repartizata in Grupa C si va intalni forte ale baschetului european precum Spania si Croatia, dar si echipe puternice precum Cehia, Muntenegru si Ungaria.

Spania este tripla campioana europeana (2009, 2011, 2015), campioana mondiala in 2006 si castigatoare a medaliilor de bronz la Rio in acest an.

Meciurile din grupa Romaniei vor debuta pe 1 septembrie si se vor incheia pe 7 septembrie.

Primele patru echipe se califica in faza finala gazduita de Istanbul, oras care va organiza si finala din 17 septembrie.

Vedeti mai jos cum arata si celelalte grupe:

Grupa A (Helsinki) - Polonia, Grecia, Franta, Finlanda, Islanda, Slovenia;

Grupa B (Tel Aviv) - Ucraina, Israel, Lituania, Georgia, Italia, Germania;

Grupa D (Istanbul) - Marea Britanie, Rusia, Serbia, Letonia, Turcia, Belgia.

Romania n-a mai fost prezenta la un Campionat European din 1987, cand generatia lui Branisteanu si Ermurache a incheiat pe locul 12. Tricolorii au doua locuri cinci la Europene, in 1957 si 1967.



Romania in grupa cu Ungaria la EuroBasket 2017. Medaliata cu bronz de la Rio vine si ea la Cluj!