Baschet

Olympiacos o elimină dramatic pe ȚSKA Moscova și merge în finala de Euroligă la baschet

Sursă foto: Euroliga

Olympiacos Pireu s-a calificat vineri seară în finala competiției turneului Euroliga de baschet, cel mai important la nivel de cluburi din Europa.

Elenii au eliminat-i pe campioana en-titre cu scorul de 82-78 și va juca finala de duminică împotriva învingătoarei dintre Fenerbahce și Real Madrid.

Olympiacos a fost condusă cu 7-9, dar mecil a fost echilibrat până spre final. Cu 1:53 de minute rămase din meci, Spanoulis a parcat un coș de la trei puncte și i-a adus pe alb-roșii în avantaj cu 74-73. Spanoulis a ieșit la rampă din nou și l-a servit pe Birch pentru un coș de sus cu alley-oop.

Scorul a devenit egal 76-76, după coșul fostului MVP Teodosic, iar Green a marcat un coș de trei puncte când pe ceas mai rămăseseră 42 de secunde. Era 80-77 pentru eleni, iar ȚSKA a pornit la atac, obținând un fault la Teodosic, aproape de a marcat din acțiune în ciuda faptului că fusese lovit. 

Mai erau 3,1 secunde de joc, ȚSKA a marcat un coș de la linia de fault prin Higgins, care apoi a ratat a doua aruncare intenționat pentru a încerca o recuperare și un coș de două sau trei puncte care le putea aduce prelungirile sau victoria.

Numai că rușii nu au reușit spă recupereze, Olympiacos a plecat la atac și a obțiut rapid un fault. Era 80-78, grecii au înscris ambele lovituri libere și s-au desprins la 82-78. Cu doar 1,3 secunde rămase din joc, campionii nu mai puteau face nimic, nu au mai cerut nici măcar time-out.

Olympiacos, echipa cotată cel mai slab pentru trofeul din Euroligă, a reușit o calificare surpriză în finală. 



Olympiacos o elimină dramatic pe ȚSKA Moscova și merge în finala de Euroligă la baschet