NBA

VIDEO LeBron James la picioarele lui Michael Jordan: “E cel mai mare din toate timpurile”

Jucatorul LeBron James, campion al NBA in ultimele doua sezoane cu Miami Heat, a pus capat discutiei pe tema cine este cel mai bun baschetbalist din toate timpurile. Starul lui Heat a fost de multe ori comparat cu Michael Jordan, insa James pune ordine in lucruri si face lumina in aceasta dezbatere.

Intr-un interviu acordat postului american ESPN LeBron a vorbit deschis despre comparatia pe care fanii si media o fac intre el si marele Michael “Air” Jordan.

“Il vad pe Michael Jordan ca fiind cel mai mare din toate timpurile. Fara el n-as fi existat ca jucator. El mi-a dat sperante si m-a inspirat cand eram copil”, a spus James.

Lansat ca jucator la Cleveland Cavaliers, James a cucerit primul sau titlu NBA la Miami Heat, echipa alaturi de care in 2013 a obtinut al doilea inel de campion.

Starul formatiei din Florida mai spune ca nu intentioneaza sa se compare cu jucatori precum Magic Johnson, Larry Bird sau Kobe Bryant, contemporanul sau.

“Am jucat primii 10 ani la un nivel ridicat si vreau ca in urmatorii 10 ani sa raman la acelasi nivel”, a mai spus James.

In opinia lui James nici insusi Michael Jordan nu era perfect: “Avea si el meciuri mai putin bune, uneori pierdea mingea si simtea ca trebuie sa fie mai bun. Insa cred ca cel mai mare avantaj al lui Jordan a fost ca nu-i era teama de esec si nu ii pasa de ce spuneau ceilalti despre el. Acesta este unul din obiectivele mele. Imi este teama de esec, dar trebuie sa castig in continuare si sa nu ma tem de nereusite”.



VIDEO LeBron James la picioarele lui Michael Jordan: “E cel mai mare din toate timpurile”