NBA

Ultimul drum al lui Kobe Bryant. Filmul tragediei aviatice din Los Angeles

Kobe Bryant si alte opt persoane si-au pierdut viata, duminica, in urma unui accident de elicopter petrecut in conditii de vreme ostila.

Aparatul de zbor model Sikorsky S-76B a plecat de pe aeroportul John Wayne, din Orange County, sud-est de Los Angeles, duminică, în jurul orei locale 09.00 cu directia Thousand Oaks.

Noile informatii furnizate de Flightradar arata ca incepand cu ora 9:20 elicopterul pilotat de Ara Zobayan a inceput sa se roteasca timp de 15 minute deasupra zonei Burbank – Glendale, la nord de Los Angeles.

Motivul? Pilotul astepta permisiunea de zbor la vedere in conditii speciale si nu pe baza instrumentelor. Permisiunea de zbor in conditii speciale este acordata de turnul de control cand plafonul de nori este la mai putin de 300 metri deasupra solului.

In jurul orei 9:40 pilotul a primit permisiunea de a-si continua drumul in conditii de zbor speciale si a virat vest catre Ventura.

La 9:44 aparatul de zbor a virat nord-est si a urcat la 600 metri alatitudine pentru a evita zona muntoasa din fata. Apoi a coborat si s-a lovit de o zona deluroasa la 420 metri altitudine.

Elicopterul prabusit zbura cu 300 km/h si cobora cu 1.200 metri/minut, se mai arata in ancheta preliminara deschisa, informeaza Daily Mail.



Ultimul drum al lui Kobe Bryant. Filmul tragediei aviatice din Los Angeles