NBA

Trei mari surprize in NBA

Principalele doua favorite la titlul NBA din acest sezon, Miami Heat si Oklahoma City Thunder, au suferit infrangeri rare pe teren propriu in a doua zi a lui 2014.

Campionii de la Heat au dat de o nuca tare in persoana colectiva a celor de la Golden State Warriors si au pierdut, scor 123-114.

Stephen Curry a fost cosgeterul meciului pentru Warriors, cu 36 puncte, iar echipa din Oakland, California ajunge la a saptea victorie consecutiva in NBA.

Curry a fost excelent secondat de David Lee (32 puncte), cel care marcase deja jumatate din punctele sale inca din primul sfert al meciului din American Airlines Arena.

Cu opt victorii in ultimele noua meciuri, Heat nu a avut puterea sa opreasca ofensiva lui Warriors si astfel incaseaza a opta infrangere a sezonului.

Nici macar LeBron James nu a avut raspuns si a incheiat partida cu “doar” 26 puncte.

Intr-o alta partida, Brooklyn Nets a recuperat un deficit de 14 puncte in prima jumatate a meciului din Oklahoma City si a incheiat cu o victorie surprinzatoare, scor 95-93.

Deron Williams si al sau cos de la mare distanta in ultimele fractiuni de secunda ale sfertului al treilea au dat semnalul revenirii pentru Nets, iar echipa din New York a reusit un sfert final fabulos.

Cu doua minute inaintea finalului gazdele din Oklahoma inca pastrau un avantaj fragil (89-88), dar a venit aruncarea de trei a lui Williams si Nets a preluat conducerea.

Thunder au egalat prin Serge Ibaka din pasa lui Kevin Durant dupa o repunere cu 13 secunde inaintea finalului, insa meciul nu era nici pe departe jucat cand cronometrul arata 5.6 secunde.

Joe Johnson a luat ultima faza pe cont propriu si a finalizat din actiune dupa un unu la unu cu Serge Ibaka aruncand in extaz banca tehnica a lui Nets.

Razbunarea Estului a continuat si in meciul dintre New York Knicks si San Antonio Spurs, partida de revenire a lui Carmelo Anthony in primul cinci al lui Knicks.

Melo a reusit 27 de puncte si 12 recuperari in victoria 105-101 dupa o absenta de trei jocuri din cauza unei probleme la glezna.

Knicks a obtinut doar a 10-a victorie a sezonului dupa ce la inceputul meciului avea al doilea cel mai slab record dintre toate echipele din liga in acest campionat.

Alte rezultate din NBA:

Chicago Bulls – Boston Celtics 94-82

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 87-81 (dupa prelungiri)



Trei mari surprize in NBA