NBA

Toronto Raptors e noua campioana din NBA. Replica din Game of Thrones pentru castigatori

Echipa Toronto Raptors a cucerit, joi noapte, primul titlu din istorie in NBA dupa o finala in sase acte cu Golden State Warrariors (4-2).

Toronto Raptors a castigat meciul sase, cu 114-110, impiedicand ajungerea in partida decisiva a finalei NBA.

Cu o medie de 28.5 puncte pe meci, Kawhi Leonard a fost desemnat cel mai valoros jucator al finalei (MVP0.

Pentru Toronto Raptors, prima echipa canadiana care cucereste titlul in NBA, acesta este primul trofeu in 24 de ani de existenta.

Fara Kevin Durant pe teren din cauza unei accidentari, Golden State Warriors a avut sansa de a trimite finala in meciul decisiv, insa Stephen Curry a ratat o aruncare de trei puncte la 111-110 pentru Raptors, inainte ca Leonard sa inchida tabela cu o minge din afara arcului de cerc.

De la Toronto Blue Jays castigatoare in 1993 a MLB, liga profesionista de baseball, Toronto Raptors este prima echipa canadiana care castiga un titlu major in sportul profesionist nord-american.

Cu toate acestea, interesant este ca Raptors n-a avut in acest sezon niciun jucator canadian in lotul condus de pe margine de Nick Nurse.

Golden State Warriors a pierdut a doua finala din cele cinci disputate in ultimii cinci ani.

Toronto Raptors este prima echipa din Conferinta de Est care castiga titlul dupa Cleveland Cavaliers in 2016.

"Nordul a vorbit", a fost replica celor de la Raptors pe afisul de campioni publicat pe retelele de socializare, o replica imprumutata din celebrul serial Game of Thrones.Toronto Raptors e noua campioana din NBA. Replica din Game of Thrones pentru castigatori