NBA

Sun Ming Ming, cel mai inalt jucator din istoria NBA

Chinezul Sun Ming Ming este oficial, de joi, cel mai inalt baschetbalist profesionist care a evoluat vreodata in Statele Unite.

In varsta de 23 de ani, Sun Ming masoara nu mai putin de 2,36 metri si l-a devansat pe mult mai celebrul Yao Ming, de la Houston Rockets, care are 2,29 metri.

Sun Ming, care se afla deja in atentia unor echipe din liga nord-americana de baschet (NBA), a semnat un contract cu formatia Maryland Nighthawks, care evolueaza in campionatul organizat de Asociatia Americana de Baschet (prima divizie sub NBA).

Cand a fost prezentat la noua sa echipa, Sun, care poarta la incaltaminte numarul 53, a fost intrebat care este telul sau in viata, iar el a raspuns prompt: "Vreau sa joc in NBA".

Sun Ming Ming s-a mutat din China in Statele Unite in urma cu aproximativ un an si jumatate. In 2006, baschetbalistul chinez a fost nevoit sa renunte pentru un timp la antrenamente, fiind supus la doua interventii chirurgicale pentru extirparea unei tumori la glanda pituitara.
Operatiile si tratamentele post-operatorii au costat in jur de 100.000 de dolari, bani pe care Sun nu-i avea.

Suporterii sportivului nu l-au abandonat si au lansat o campanie pentru strangere de fonduri, prin intermediul site-ului "www.savesunmingming.com", iar medicul care l-a operat a fost de acord ca interventia sa fie platita in rate.

Sun Ming Ming va avea o aparitie de scurta durata in partea a treia a seriei "Ora de varf", unde va juca alaturi de Jackie Chan si Chris Tucker.

Potrivit statisticilor, cel mai inalt om cunoscut a masurat 2,71 metri. Robert Wadlow, din statul Illinois, a decedat in 1940, la varsta de 22 de ani.

In 2006, ziarul rus "Pravda" a anuntat ca omul cel mai inalt este ucraineanul Leonid Stadnik, care, la 35 de ani, are 2,54 metri si continua sa creasca!




EVZ



Sun Ming Ming, cel mai inalt jucator din istoria NBA