NBA

Startul sezonului viitor din NBA ar putea fi amanat pentru finalul anului

Sursă foto: https://twitter.com/EurohoopsTR/

Conducerea NBA si reprezentantii echipelor din NBA au sustinut, vineri, o videoconferinta cu privire la viitorul sezon in cel mai important campionat de baschet din lume.

Cum actualul sezon este intrerupt din cauza pandemiei de coronavirus si nu se stie inca o data precisa pentru reluarea competitiei, oficialii isi fac planul pentru sezonul urmatorul.

Comisarul Adam Silver si conducatorii echipelor au discutat posibilitatea amanarii startului sezonului 2020/2021 pana in luna decembrie.

“Daca incepi sezonul in decembrie, aceasta nu inseamna ca fanii se vor intoarce in decembrie, dar poate se vor intoarce undeva in martie 2021”, a declarat un patron de echipa din NBA la ESPN.

Exista in continuare perspectiva reluarii actualului sezon cu portile inchise si finalizarea intrecerii in luna august pana la inceputul NFL.

Pozitia jucatorilor

Jucatorii din NBA nu sunt de acord cu anularea actualului sezon, iar pe aceasta tema s-a exprimat foarte clar LeBron James.

“Am vazut articole in care se spunea ca mai multi conducatori si agenti vor sa anuleze sezonul. Eu nu am discutat cu nimeni care sa vrea asa ceva.

“Cand situatia va fi sigura, noi vrem sa terminam sezonul. Eu sunt pregatit, echipa mea e pregatita. Nimeni nu vrea o anulare”, a scris jucatorul lui Los Angeles Lakers pe contul sau de Twitter.

Sezonul din NBA a fost intrerupt pe 12 martie odata cu aparitia primului caz de coronavirus la un jucator.

A fost vorba de Rudy Gobert de la Utah Jazz, jucator testat pozitiv cu putine momente inaintea startului partidei cu Oklahoma City Thunder.

Jucatorii ambelor echipe se aflau la incalzire cand a venit anuntul si au fost astfel obligati sa se retraga la vestiare.

Statele Unite ale Americii inregistreaza cel mai ridicat numar de imbolnaviri din cauza coronavirus din lume (1.1 milioane de cazuri) si cel mai mare numar de morti (peste 65.000 de oameni).



Startul sezonului viitor din NBA ar putea fi amanat pentru finalul anului