NBA

UPDATE | A murit Kobe Bryant! Posibilele cauze ale accidentului

Sursă foto: https://twitter.com/BlackYellow

Fostul mare baschetbalist american Kobe Bryant si-a pierdut viata la doar 41 de ani! Au aparut detalii despre ultimul zbor al lui Kobe si prabusirea din zona Los Angelesului.

Legendarul jucator care a scris istorie cu numarul 24 la Los Angeles Lakers a fost victima unui accident de elicopter, anunta presa internationala. CNN citeaza Politia (LAPD) care afirma ca 'nu erau intrunite conditii  minime de zbor din cauza cetii dense si LAPD a interzis decolarea elicopeterelor proprii'. Un pilot local a declarat pentru presa locala din Los Angeles ca "nu erau deloc conditii de zbor". Accidentul a avut loc in apropiere de orasul american Los Angeles. Se ia in calcul si un inceniu la bord.

Datele de zbor arata ca elicopterul lui Kobe a avut primele probleme deasupra Gradinii Zoologice din Los Angeles. Aparatul de zbor s-ar fi invartit de sase ori in acea zona, la altitudine mica - aproximativ 250 de metri inaltime - probabil pentru a astepta degajarea cetii.

Pilotul a contactat turnul de control de la Aeroportul Burbank in jurul orei locale 9:30 dimineata, iar turul cunostea faptul ca pilotul se invartea de aproximativ 15 minute, dupa care s-a indreptat spre nord. In jurul orei 9:40 pilotul s-a confruntat cu o ceata si mai densa si a schimbat directia de zbor spre sud, o decizie care l-a indreptat spre o zona muntoasa. Pilotul s-a inaltat rapid de la 400 la 700 de metri. Insa, cateva minute mai tarziu la ora 9:45 aparatul a lovit muntii la altitudinea de 550 de metri, la viteza de 298km/h. Discutia audio dintre pilot si turnul de control a fost publicata de siteul TMZ.

In imaginile de la fata locului se observa cerul plumburiu, plin de nori si ceata, in concordanta cu declaratiile de mai sus.


Foto: Conditiile meteo duminica, in Los Angeles, erau dificile pentru zbor. Sursa: captura tv CNN

Estimarea vitezei in momentul impactului a fost de 298 km/h, una foarte mare. Durata zborului pana la momentul accidentului fusese de aproximativ 40 de minute, ceea ce inseamna ca la bord era inca destul combustibil incat sa se produca o explozie puternica.

Elicopterul era proprietatea lui Kobe, cel care adunat din salarii si sponsorizari o avere de 680 de milioane de dolari.


Foto: Locul accidentului (sursa: LA Times)

Bryant se ducea catre un meci de baschet de copii de la academia sa de baschet  Mamba Sports Academy din Thousand Oaks pe care trebuia sa il antreneze. Fata sa trebuia sa se afle pe teren.

El se afla la bordul unui aparat de zbor Sikorsky S-76B produs in 1991 si a decolat duminica de pe Aeroportul John Wayne Airport la ora locala 9:06 dimineata, conform documentelor de zbor. Elicopterul a trecut peste zona  Boyle Heights, de langa Stadionul Dodger Stadium, si a zburat in cerc pe langa  Glendale. Accidentul s-a produs in jurul orei 10.00 langa Las Virgenes Road si Willow Glen Street din Calabasas. Autoritatile au primit apel la  911 la ora 9:47, iar pompierii au ajuns la locul accidentului care incendiase o zona mare de tufisuri de pe un teren greu accesibil din zona.


Acesta a fost traseul ultimului zbor al lui Kobe. Sursa grafic: LA Times

Politia din LA County a precizat ca nu au existat supravietuitori in urma accidentului de elicopter. In total noua persoane si-au pierdut viata, alaturi de Kobe si fiica acestuia, Gianna Maria Onore (13 ani). La bord se aflau pilotul si opt pasageri. Victimele nu au fost identificate oficial pana la momentul redactarii stirii.

Nascut pe 23 august 1978, Bryant a jucat 20 de ani la cel mai inalt nivel pentru LA Lakers in NBA, echipa de la care s-a retras in aprilie 2016.

Dublu campion olimpic cu nationala Statelor Unite, Bryant a fost desemnat MVP al NBA in 2008 si doua ori MVP in finalele NBA.

Kobe Bryant a castigat de cinci ori titlul in NBA cu Lakers. Doar Tim Duncan de la San Antonio Spurs se poate lauda cu o asemenea performanta.

Niciun alt jucator in istoria NBA n-a petrecut 20 de sezoane in culorile aceleiasi echipe.

Bryant a marcat cel putin 50 de puncte in 25 de meciuri. Doar Wilt Chamberlain (118) si Michael Jordan (31) l-au depasit pe Bryant la acest capitol.

5,640 a marcat Kobe Bryant in playoff-ul NBA, capitol la care a fost depasit doar de Michael Jordan (5,987) si Kareem Abdul-Jabbar (5,762).

33,643 de puncte a marcat Bryant in cariera. Kareem Abdul-Jabbar (38,387) si Karl Malone (36,928) sunt singurii care l-au depasit pe regretatul Kobe Bryant.UPDATE | A murit Kobe Bryant! Posibilele cauze ale accidentului