NBA

San Antonio Spurs obtine titlul in NBA

Echipa San Antonio Spurs a castigat, duminica noapte, trofeul suprem in NBA, dupa ce a invins pe Miami Heat in meciul cinci al finalei, cu un categoric 104-87.

 

Pentru Spurs este al cincilea titlu major dupa 1999 incoace, in timp ce Miami Heat pierde suprematia in NBA, desi nu putini au fost cei care nu au gasit cusur echipei din Florida.

“Suntem o echipa grozava si am facut-o din nou”, a exclamat francezul Tony Parker dupa succesul de duminica noapte.

Parker a fost in teren la ultimele patru titluri obtinute de Spurs, insa crema a fost luata de Tim Duncan, veteranul care impreuna cu antrenorul Gregg Popovich a contribuit la toate cele cinci titluri obtinute de Spurs din 1999 pana in prezent (1999, 2003, 2005, 2007 si 2014).

Miami Heat a incercat sa replice in debutul meciului si a condus la un moment dat cu un avans de 16 puncte. San Antonio Spurs a pus stapanire pe joc incepand cu sfertul al doilea si a intors decisiv soarta partidei dupa un 37-13 pana la mijlocul sfertului al treilea.

Desi infrant, LeBron James a incheiat meciul cu fruntea sus la nivel personal (31 puncte si 10 recuperari), insa marea intrebare care se pune dupa aceasta finala pierduta este data James va mai continua sau nu la Miami Heat.

James a ramas pret de trei minute singur langa banca tehnica a echipei sale dupa incheierea meciului cu Spurs privind in gol cum ceilalti colegi ai sai se imbratisau pentru ultima oara in acest sezon. Oare la ce se gandea starul amerincan? Posibil la urmatoarea echipa, desi la conferinta care a urmat LeBron nu a dorit sa ofere niciun raspuns pe aceasta tema.

In acest moment, pentru LeBron James trei variante se arata la orizont: ramane in Miami, se intoarce la prima dragoste, Cleveland Cavaliers, sau da curs ofertei de la New York Knicks pentru a se alatura lui Carmelor Anthony.

Deasupra tuturor s-a asezat insa Kawhi Leonard, jucator desemnat MVP al finalei dupa cele 22 de puncte si 10 recuperari din meciul cinci.



San Antonio Spurs obtine titlul in NBA