NBA

San Antonio Spurs la un pas de titlul NBA

La ultimul meci sustinut in fata propriilor suporteri, echipa San Antonio Spurs si-a facut datoria obtinand o victorie clara in fata celor de la Miami Heat, scor 114-104.

Cu un cinci de start din care nu au lipsti cei trei grei ai echipei, Tim Duncan, Tony Parker si Manu Ginobili, Spurs a inceput meciul tare si dupa primul sfert oamenii lui Gregg Popovych aveau un avans consistent (32-19).

Titularizat in premiera in aceasta finala a NBA, Ginobili a raspuns criticilor si increderii investite in el de Popovyc. Veteranul argentinian in varsta de 35 ani a condus ofensiva lui Spurs si a contribuit decisiv la victoria texanilor prin cele 24 de puncte si 12 pase decisive.

De altfel, Parker si-a inceput conferinta de presa de la finalul meciului cu Ginobili pe buze: “V-am spus ca Manu va juca bine, dar voi nu m-ati crezut”.

Cu piciorul gata sa-i explodeze pe teren, asa cum avea sa declare chiar el, Parker a fost cel mai bun marcator al meciului din AT&T Center, cu 26 puncte.

Un alt jucator al lui Spurs, Danny Green, a reusit performanta de a trimite in plasa de 6 ori din 10 incercari de la linia de trei puncte. Echipierul lui San Antonio a doborat cu aceasta ocazie recordul lui Ray Allen pentru finala NBA la cosuri de trei puncte izbutite intr-un meci.

In ceea ce-l priveste pe Allen, veteranul lui Heat a marcat 21 de puncte din postura de rezerva, alaturandu-se pe lista marcatorilor lui LeBron James si Dwayne Wade, fiecare cu 25 puncte.

San Antonio Spurs conduce asadar cu 3-2 la general si mai are nevoie de o singura victorie in urmatoarele doua meciuri pentru a obtine titlul in NBA.

Finala NBA se muta in Miami pentru jocul sase (marti noapte) si eventualul meci decisiv (joi noapte).



San Antonio Spurs la un pas de titlul NBA