NBA

Planul indraznet pentru reluarea NBA. E nevoie de acordul cluburilor

Conducerea NBA va avea joi o intalnire cu reprezentantii echipelor participante pentru a decide soarta actualului sezon intrerupt de coronavirus.

Propunerea oficialilor NBA este ca cea mai importanta competitie a baschetului mondial sa fie reluata cu un numar redus de echipe.

Astfel, din cele 30 de participante vor mai reveni pe parchet doar 22. Adica cele 16 echipe aflate pe pozitii de playoff, la care se adauga alte sase echipe care au in continuare sanse de calificare in faza finala a sezonului.

Acestea sunt New Orleans Pelicans, Phoenix Suns, Portland Trail Blazers, Sacramento Kings, San Antonio Spurs în Vest, respectiv Washington Wizards în Est.

Cele 22 de echipe vor disputa fiecare opt meciuri în sezonul regulat, iar apoi clasamentul va oferi o primă fotografie a play-off-ului, primele şapte clasate în fiecare conferinţă calificându-se direct în această fază. Pentru a opta clasată se va da baraj în fiecare conferinţă, anunta Agerpres.

Este nevoie ca trei sferturi dintre proprietarii de echipe din NBA sa-si dea acordul pentru ca acest plan sa fie pus in aplicare.



Planul indraznet pentru reluarea NBA. E nevoie de acordul cluburilor