NBA

Nou record stabilit in NBA de Stephen Curry la revenirea pentru Golden State Warriors

Golden State Warriors, cea mai buna echipa a sezonului regulat din NBA, s-a distantat la general in seria cu Portland Trail Blazers din a doua runda runda a playoff-ului in urma unui succes obtinut dupa prelungiri.

Warriors au castigat cu 132-125 dupa o evolutie de exceptie a lui Stephen Curry, noul star al baschetului nord-american.

La revenirea pe teren dupa o accidentare care l-a facut sa rateze sapte din cele noua meciuri jucate de Golden State Warriors in playoff-ul Conferintei de Vest Curry a marcat 40 de puncte, dintre care 17 in prelungiri.

Cu aceasta ocazie, liderul lui Warriors a stabilit un nou record devenind jucatorul cu cele mai multe puncte marcate in timpul suplimentar de joc.

Golden State conduce cu 3-1 in semifinala Vestului cu Portland, dupa ce in prima runda trecuse de Houston Rockets, cu 4-1.

In precedentele doua meciuri jucate in acest playoff, ambele contra lui Houston, Curry marcase un total de 30 de puncte in aproape 40 de minute.

In alta ordine de idei, Miami Heat cu un Dwayne Wade in forma de zile mari a egalat scorul la general in semifinala Estului contra lui Toronto Raptors dupa patru dispute. Echipa din Florida s-a impus, cu 94-87, iar 30 dintre puncte au fost aduse de Wade.

Castigatoarea acestei serii o va intalni in finala Conferintei de Est pe Cleveland Cavaliers, echipa care a eliminat pe Atlanta Hawks, cu 4-0, dupa un 100-99 in meciul patru.



Nou record stabilit in NBA de Stephen Curry la revenirea pentru Golden State Warriors