NBA

Inceput spectaculos in finala NBA

Marea finala a NBA a debutat, joi noapte, cu prima partida din totalul de sapte programate intre Golden State Warrriors si Cleveland Cavaliers.

Victoria a revenit, dupa prelungiri, gazdelor din Oakland, cu 108-100, dupa ce liderul campioanei Estului, LeBron James, a ratat aruncarea decisiva.

La scorul de 98-98 cei din Cleveland au avut posesia in urma unui capac senzational aplicat de Kyrie Irving lui Stephen Curry, liderul lui Warriors.

Mingea a fost jucata pe LeBron James, acesta s-a dat un pas in spate pentru a-si face aruncare, insa mingea nu a intrat in cos spre surprinderea exprimata de starul american dupa meci.

S-a intrat in prelungiri unde Warriors au aratat o mai mare luciditate la finalizare si au apropiat victoria dupa un 10-2 in repriza suplimentara.

LeBron James a incheiat meciul cu 44 de puncte, prin care a stabilit un nou record personal de puncte marcate intr-un meci de playoff, in timp ce Curry a palit pe langa acesta cu cele doar 26 de puncte ale sale, la care a mai adaugat si opt pase decisive.

Vestea si mai proasta pentru Cavaliers o reprezinta accidentarea lui Irving in prelungiri, acesta incheind meciul la vestiare departe de ceilalti coechipieri ai sai.

Meciul al doilea al finalei NBA este programat, duminica seara, tot pe parchetul arenei din Oakland, dupa care seria se va muta pentru urmatoarele doua meciuri in Cleveland.



Inceput spectaculos in finala NBA