NBA

Golden State Warriors la un pas de castigarea titlului NBA

Echipa californiana Golden State Warriors a preluat din nou conducerea in finala NBA cu cei de la Cleveland Cavaliers (3-2) si mai au nevoie de un singur succes pentru a pune mana pe ravnitul trofeu.

In meciul cinci programat pe terenul propriu din Oakland, cei de la Golden State Warriors au castigat, cu 104-91, gratie unei noi evolutii impresionante din partea lui Stephen Curry.

Cu un total de 37 de puncte, dintre care 21 din aruncari de la distanta, Curry a fost jucatorul determinant al partidei, eclipsandu-l inca o data pe LeBron James, liderul celor din Cleveland.

Si aceasta chiar daca LeBron a incheiat meciul cu un “triple-double” impresionant: 40 puncte, 14 recuperari si 11 pase decisive.

Warriors ajung astfel la o singura victorie distanta de castigarea finalei, in urma careia ar pune mana pe primul titlu NBA dupa o pauza de 40 ani.

Meciul sase va avea loc marti noapte in Cleveland, oras care nu a mai castigat un campionat major de 51 ani si, daca cei de la Cavaliers reusesc victoria, partida decisiva se va disputa vineri noapte in Oakland.



Golden State Warriors la un pas de castigarea titlului NBA