NBA

Golden State Warriors egaleaza scorul in finala NBA dupa meciul patru. LeBron a cazut in cap

Echilibrul se mentine in finala NBA dupa ce Golden State Warriors s-a impus pe terenul celor de la Cleveland Cavaliers si a egalat scorul la doi.

A fost o victorie categorica obtinute de campionii vestului, un 103-82 care i-a scuturat serios pe cei din Cleveland in frunte cu marele LeBron James.

Chiar daca nu a fost la maxim din potentialul sau, Stephen Curry a contribuit la succesul echipei sale, cu 22 de puncte, reusind patru aruncari din cele sapte din afara arcului de cerc.

Andre Iguodala, titularizat in locul lui Andrew Bogut, si-a facut datoria pentru Warriors marcand la randul sau 22 de puncte. Pe langa acestea a mai reusit si opt recuperari, fiind unul dintre cei mai activi oameni sub cele doua panouri.

In pofida unei sustineri frenetice din partea celor 20.562 de spectatori din Cleveland, echipa gazda nu a reusit sa repete evolutia buna din partida a treia si a avut o singura zvacnire, la 70-73 in sfertul al treilea.

De acolo Warriors au apasat puternic pe acceleratie si s-au distantat la 95-79 in doar opt minute de joc, iar eroul lui Cavaliers in meciul precedent, Matthew Dellavedova, a incheiat cu 10 puncte si doar trei aruncari reusite din cele 14 incercari din actiune.

LeBron James, omul asupra caruia au stat si de aceasta data atintite privirile fanilor din Cleveland, a incheiat partida cu 20 de puncte, 12 recuperari si 8 pase decisive, acesta avand 7/22 aruncari reusite din actiune. Acesta a fost protagonistul unei faze mai putin placute, in sfertul al doilea, cand s-a lovit la cap dupa ciocnirea cu un operator TV aflat in spatele unuia dintre panouri. In cele din urma jucatorul american s-a ridicat si a continuat partida.

Dupa trei zile de pauza finala NBA va fi reluata cu meciul 5, al treilea programat pe terenul din Oakland al celor de la Golden State Warrrios.



Golden State Warriors egaleaza scorul in finala NBA dupa meciul patru. LeBron a cazut in cap