NBA

Finala Estului ajunge în meciul decisiv după o fază incredibilă. Totul s-a schimbat în ultimele 3 secunde!

Sursă foto: https://twitter.com/RanveerOfficial

Boston Celtics a câștigat meciul șase al finalei cu Miami Heat, în deplasare, cu 104-103, astfel că a doua finalistă a NBA va fi cunoscută în urma partidei decisive.

”Verzii” au dominat mare parte din meciul șase disputat, sâmbătă noapte, în Miami, dar gazdele de la Heat au revenit puternic pe final, când au reușit să întoarcă spectaculos rezultatul.

Cei de la Heat au fost la mai puțin de o secundă de calificarea în finala NBA. Derrick White de la Boston Celtics a fost însă de altă părere, acest trimițând mingea în coș cu o zecime de secundă rămasă pe cronometru.

”Derrick White, ca un fulger, a apărut de niciunde și a salvat ziua, omule. A fost o fază incredibilă”, a spus Jaylen Brown, unul dintre echipierii lui Celtics.

A fost nevoie de arbitrajul video pentru a valida aruncarea lui White și a trimite finala Conferinței de Est în meciul decisiv, al șaptelea.

Boston Celtics va porni cu avantajul terenului propriu și cu perspectiva de a deveni prima echipă din istoria NBA care câștigă o serie eliminatorie de la 0-3 la general.

Doar alte trei echipe în istoria NBA au trimis o serie din playoff în meciul decisiv, după ce adversarii au avut 3-0. Este vorba de Portland Trail Blazers contra celor de la Dallas Mavericks în primul tur al playoff-ului din 2003, Denver Nuggets contra celor de la Utah Jazz în semifinalele Conferinței de Vest din 1994 și New York Knicks în finala NBA cu Rochester Royals din 1951.



Finala Estului ajunge în meciul decisiv după o fază incredibilă. Totul s-a schimbat în ultimele 3 secunde!