NBA

Enes Kanter n-a fost lasat sa intre in Romania

Sursă foto: twitter.com

Baschetbalistul turc Enes Kanter, echipierul formatiei Oklahoma City Thunder, ar fi trebuit sa vina in Romania pentru a participa la mai multe actiuni in scop caritabil sambata si duminica.

Jucatorul din NBA n-a fost insa lasat sa intre in tara dupa ce Turcia, tara lui de origine, i-a anulat pasaportul pentru legaturile acestuia cu Fethullah Gullen, inamicul public numarul unu al presedinteului turc Recep Erdogan.

Kanter ar fi premiat in Romania mai multi copii ai uneia dintre Universitatile pe care Gullen le-ar finanta in tara noastra.

De asemenea, Kanter chiar a fost exclus din nationala Turciei din cauza apropierii pe care o are fata de filantropul Gullen, omul pe care administratia de la Ankara il considera principal responsabil pentru tentativa esuata de lovitura de stat pe care o parte a armatei turce a avut-o in 2016.

Dupa acel moment Kanter, un sustinator public al lui Gullen, a primit mai multe amenintari cu moartea pe retelele de socializare.

In situatia lui Kanter se mai gaseste si fostul mare atacant turc Hakan Sukur, al carui pasaport diplomatic a fost anulat de statul turc din aceleasi motive.



Enes Kanter n-a fost lasat sa intre in Romania