NBA

Baschetbalistul din NBA, refuzat la granița Românei: „Un Hitler al Secolului nostru” (video)

Sursă foto: Twitter

Enes Kanter, jucătorul turc din NBA nelăsat să intre în România din cauza pașaportului nevalabil, a trimis de pe Aeroportul Otopeni un atac foarte dur la adresa președintelui Turciei.

Kanter, cetățean turc cu drept de muncă și rezidență în SUA acolo unde activează în NBA, este implicat politic și susținător al lui Fethullah Gullen,un cetățean turc fugit în SUA despre care s-a spus că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat din Turcia din anul 2016, dejucată de regimul președinteului turc Recep Erdogan.

Vorbind de pe Aeroportul Otopeni într-un mesaj postat pe Twitter, Kanter a ținut să spună că „pașaportul meu a fost anulat de Ambasada Turciei și sunt ținut pe Aeroport de doi polițiști. Motivul este cel al viziunilor mele politice contra președintelui Recep Edogan, o persoană rea și un Hitler al Secolului nostru”.

Sportivul nu a mai putut intra în România pentru a realiza o vizită programată pentru promovarea baschetului în cadrul unei acțiuni locale și, după câteva ore petrecute pe Aeroportul Otopeni, a luat un avion înapoi spre SUA.

El a dorit să plece cu o amintire de la scurta sa vizită din România și s-a „tras” în poză cu ofițerii care nu l-au lăsat să intre în țară din cauza problemelor cu actele.



Baschetbalistul din NBA, refuzat la granița Românei: „Un Hitler al Secolului nostru” (video)