NBA

Ambitii rusesti la Nets: Prohorov vrea titlul NBA in urmatorii cinci ani

New Jersey Nets a fost cea mai slaba echipa a ultimului sezon al Ligii Profesioniste Nord-Americande de baschet, dar situatia echipei din est este pe punctul de a fi schimbata radicala dupa preluarea de catre miliardarul rus Mihail Prohorov.
Cu 70 de infrangeri in cele 82 de meciuri disputate in sezonul regulat, New Jersey Nets a fost in in 2009/2010 cenusareasa NBA, dar chiar si asa Prohorov, al doilea cel mai bogat rus potrivit revistei Forbes, nu a fost descurajat sa preia destinele unei echipe ajunse pe fundul prapastiei.

Prima actiune a lui Prohorov a fost sa mute echipa in Prudential Center din Newark pana cand noua arena Barclays Center din Brooklyn va fi terminata. A urmat numirea lui Avery Johnson in postul de antrenor principal, pentru ca inaintea startului noul sezon Prohorov sa anunte ca vrea titlul NBA in urmatorii cinci ani.

"Obiectivul nostru este sa obtinem titlul in urmatorii ani si sper sa-l indeplinim. Vom incerca sa facem echipa cat mai puternica", a spus Prohorov.

In varsta de 45 ani, Mihail Dmitrievici Prohorov are o avere estimata la 13.4 miliarde dolari, in prezent oligarhul rus conducand fondul de investitii ONEXIM, dupa ce o buna perioada de timp a gestionat in parteneriat cu Vladimir Potatnin destinele Norils Nickel, cea mai mare otelarie din lume.

De cealata parte, tehnicianul Avery Johnson promite sa readuca pe Nets in elita NBA cu un joc bazat pe defensiva si pe o solida prezenta la linia de trei puncte.

Echipa New Jersey Nets a fost prezentata la finalul saptamanii trecut pulbicului din Moscova, jucatorii avand programate mai multe sedinte de pregatire deschise tanarului public.

New Jersey Nets este o franciza creata in 1967, care a intrat in NBA noua ani mai tarziu, si care a adunat patru titluri divizionare si doua conferentiare (2002 si 2003).

Onlinesport


Ambitii rusesti la Nets: Prohorov vrea titlul NBA in urmatorii cinci ani