NBA

A inceput noul sezon din NBA cu un meci electrizant in Chicago. Capac de senzatie reusit de Gasol la LeBron

Trei meciui au fost programate marti noapte in deschiderea sezonului din NBA, cea mai asteptata intalnire fiind cea dintre Chicago Bulls si Cleveland Cavaliers, meci la care a asistat si presedintele american Barack Obama.

Cu un antrenor nou si o distributie intarita serios peste vara, Chicago Bulls a invins echipa lui LeBron James, cu 97-95, in fata unui public electrizant ca in vremurile de glorie cand pe parchetul din United Center evolua legendarul Michael Jordan.

Derrick Rose, jucator care a aparut cu freza noua si o masca de protectie pentru fata, a marcat 18 puncte si a reusit alte cinci pase decisive.

De altfel, singurul jucator din 5-ul de start al celor de la Bulls care n-a avut doua unitati in dreptul punctelor marcat a fost spaniolul Pau Gasol, insa acesta s-a remarcat cu sase blocaje dintre care unul decisiv la LeBron James cu trei secunde inaintea finalului. Un capac de zile mari care practic a securizat victoria pentru Bulls.

Nikola Mirotic, jucator cu o medie de 10.2 puncte pe meci sezonul precedent, a avut o evolutie solida, cu 19 puncte, in timp ce Jimmy Butler a contribuit la randul sau cu 17 puncte si un dunk care a ridicat asistenta in picioare in sfertul final.

De la oaspeti cele mai multe puncte au venit, asa cum era de altfel de asteptat, din partea liderului LeBron James (25), acesta reusind si zece recuperari. Mo Williams (19 puncte) si Kevin Love (18 puncte) au fost ceilalti marcatori ai lui Cavs.

Intr-o alta partida de marti noapte, detinatoarea titlului Golden State Warriors a inceput cursa de aparare a trofeului NBA cu o victorie solida in fata lui New Orleans Pelicans, 111-95. Stephen Curry a scris istorie devenind primul MVP din istoria ligii care inscrie cel putin 40 de puncte in meciul inaugural al sezonului urmator celui in care a fost declarat cel mai bun jucator al intrecerii.

Detroit Pistons a trecut de Atlanta Hawks, una dintre revelatiile sezonului trecut, cu 106-94.



A inceput noul sezon din NBA cu un meci electrizant in Chicago. Capac de senzatie reusit de Gasol la LeBron