NBA

A început finala NBA. Victorie zdrobitoare pentru Boston Celtics

Sursă foto: https://x.com/celtics

Echipele Boston Celtics și Dallas Mavericks au deschis, joi noapte, finala NBA din acest sezon.

Boston Celtics, cea mai bună echipă a sezonului regular și campioana Estului, a făcut oficiile de gazdă în TD Garden pentru acest prim meci în care ”verzii” au dat piept cu puternicul și inventivul Luka Doncic, liderul celor de la Dallas Mavericks.

Amfitrionii s-au desprins la opt puncte diferență spre finalul primului sfert, după ce în debut Mavericks au încercat să dea o replică pe măsura finalei.

Boston Celtics a încheiat primul sfert en fanfare cu 17 puncte avans (37-20).

Gazdele au continuat să domine jocul și la jumătatea sfertului al doilea diferența de pe tabela ajungea la peste 20 de puncte, moment în care meciul practic s-a rupt.

Mavericks au început să recupereze spre finalul sfertului al treilea, revenind la nouă puncte după o aruncare de a lui Doncic de la aproape 30 de picioare de coș.

Jaylen Brown și-a pus amprenta pe finalul sfertului trei, cu o recuperare fabuloasă în defensivă urmată de o aruncare de trei puncte din zona centrală, astfel că Boston ajungea la 22 de puncte avans înaintea sfertului final.

Boston Celtics s-a impus în cele din urmă cu 107-89, la capătul unui meci în care Jaylen Brown a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 22 de puncte, urmat de rezerva Kristaps Porziņģis, cu 20 de puncte.

Luka Doncic de la Mavericks a încheiat meciul cu 30 de puncte și zece recuperări, dar nu a fost de ajuns pentru a împiedica înfrângerea echipei sale.

În proporție de 70 la sută câștigătoarea primului meci din finala NBA a cucerit trofeul.

Finala se dispută după sistemul cel mai bun dintr-un maxim posibil de șapte meciuri, ceea ce înseamnă că echipa care ajunge la patru victorii obține titlul.

Meciul al doilea va avea loc pe 10 iunie tot în TD Garden din Boston.A început finala NBA. Victorie zdrobitoare pentru Boston Celtics