International

Scandal mare in fotbalul bulgar. Campioana si fosta echipa a lui Reghecampf, implicate

Fotbalul bulgar este scuturat de un scandal sever. Campioana Ludogoret ameninta ca se va retrage din prima liga bulgara, dupa meciul Litext - Levski, in care fosta echipa a lui Laurentiu Reghecamf a abandonat in timpul desfasurarii partidei. 

Preambulul polemicilor din Bulgaria a fost dat de fosta echipa a lui Laurentiu Reghecampf, Litex. Jucatorii acestei grupari s-au retras sambata de pe teren in timpul partidei cu Levski Sofia, acuzand decizii de arbitraj flagrante.

Cei de la Litex au afirmat dupa acest gest categoric ca arbitrjul a avantajat-o pe Levski. La momentul retragerii de pe teren scorul era 1-0 pentru Litex, insa fosta echipa a lui Reghe tocmai primise contra sa un al doilea cartonas rosu. Levski ar putea castiga partida cu 3-0 la masa verde.

Campioana Ludogoret se gandeste sa se retraga din campionat, daca maniera de arbitraj continua sa fie atat de partinitoare in favoarea celor de la Levski. "Probabil ne vom retrage din campionat, in cazul in care precedentul de o favoriza pe Levski va continua", a spus patronul celor de la Ludogoret, citat de BBC.

Kiril Domuschiev a cumparat echipa Ludogorets in anul 2010, iar in sezonul 2014/2015 a jucat in grupele Ligii Campionilor. Imediat dupa momentul preluarii, Ludogoret a castigat patru titluri de campioana.

La acest momentu, in clasament Ludogoret are trei puncte avans in fata lui Levksi, insa cele doua echipe se vor afla la egalitate in cazul in care rivalii din Sofia vor primi o victorie la masa verde cu Litex.

Domuschiev a adaugat: "De ce sa cheltuim bani, daca lasam echipe care nu au nici calitatile si nici clasa ca sa ia un titlu, trebuind sa aplice aceste tactici?"

Sambata, managerul celor de la Litex, Stoycho Stoilov a explicat de ce a decis sa isi scoata jucatorii de pe teren: "Au fost decizii de arbitraj total incorecte. Nu am mai vazut asa ceva in fotbal. Este o farsa, o insulta la adresa fanilor lui Litext, dar si a fotbalului in general. Acest meci a fost varjul situatiilor absurde din fotbalul bulgar."

Mai jos sunt si momentele in care Litex a decis sa iasa de pe teren, sambata. Se vede insa ca jucatorul eliminat ii pune mana in gat unui adversar si il impinge, inainte de a primi cartinasul rosu, semn ca lucrurile nu au fost atat de flagrante pe cat spun cei de la Ludogoret si Litex.



Scandal mare in fotbalul bulgar. Campioana si fosta echipa a lui Reghecampf, implicate