Baschet

Grupa infernala pentru CSU Asesoft Ploiesti in EuroCup

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, a fost repartizata intr-o grupa de foc in EuroCup, a doua competitie ca valoare in baschetul masculin european dupa Euroliga.

Ploiestenii vor evolua pentru a doua oara consecutiv in grupele EuroCup si vor intalni formatiile Lietuvos Rytas (Lituania), Banvit Bandirma (Turcia), Hapoel Ierusalim (Israel), Partizan Belgrad (Serbia) si Krasny Oktyabr Volgograd (Rusia).

Cu Partizan Belgrad, o echipa cu state vechi in Euroliga, CSU Asesoft Ploiesti a disputat un amical la prezentarea lotului, amical pe care l-a castigat la pas, dar in partidele oficiale nu va mai fi atat de simplu.

Lietuvos Rytas este o veterana a competitiei, cu aspiratii la Final Four, dar la fel de puternice sunt Hapoel si Banvit, prima castigand Cupa ULEB (n.r. - vechea denumire a EuroCup) in urma cu un deceniu.

Rusii de la Krasny Oktybar Volgograd sunt debutanti in competitie, dar chiar si asa propun un lot valoros si sunt o echipa de luat in seama.

“Avem sanse de calificare, ne vom lupta in fiecare meci si cu siguranta vom incerca sa mergem mai departe, concentrandu-ne mai intai pe jocurile de pe teren propriu”, este de parere Vladimir Arnautovic, antrenorul celor de la CSU Asesoft Ploiesti.

EuroCup debuteaza pe 14 octombrie si faza grupelor se incheie pe 17 decembrie. Primele patru echipe din fiecare grupa se califica in faza ultimelor 32 de echipe, unde intra si opt formatii venite din Euroliga.



Grupa infernala pentru CSU Asesoft Ploiesti in EuroCup