Baschet

Europeanul de baschet debuteaza in Slovenia

Cele mai valoroase 24 de echipe din Europa si-au dat intalnire pe pamant sloven pentru o noua editie a Campionatului European masculin de baschet.

Formatiile sunt impartite intr-o prima faza in patru grupe a cate sase echipe, urmand ca din fiecare grupa sa promoveze cate trei formand a doua faza a grupelor.

De la eveniment nu vor lipsi vedetele europene care activeaza in NBA. Francezii propun trei astfel de jucatori: Tony Parker, Nando de Colo si Boris Diaw.

Spaniolii vin cu nu mai putin de patru jucatori de peste ocean. Este vorba de Jose Manuel Calderon, Ricky Rubio, Marc Gasol si Victor Claver. Absenti de marca sunt Pau Gasol, Juan Carlos Navarro si Serge Ibaka.

Nu vor lipsi insa din turneu italianul Marco Belinelli, muntenegreanul Nikola Vucevic, polonezul Marcin Grotat, precum si turcii Omer Asik, Hedo Turkoglu si Ersan Ilyasova.

Prima faza a grupelor arata astfel:

Grupa A: Franta, Marea Britanie, Germania, Ucraina, Belgia, Israel.

Grupa B: Macedonia, Lituania, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Letonia, Serbia.

Grupa C: Spania, Slovenia, Croatia, Polonia, Georgia, Cehia.

Grupa D: Rusia, Grecia, Italia, Finlanda, Turcia, Suedia.

Primele trei din grupele A si B vor forma Grupa E, in timp ce primele trei din grupele C si D vor alcatui Grupa F. In a doua faza a grupelor se vor intalni doar echipele care nu au jucat in prima faza dupa modelul turneelor finale din handbal. Primele patru clasate din cele doua grupe E si F se vor califica in sferturile de finala.

Competitia din Slovenia va fi transmisa in Romania de postul Digi Sport incepand cu a doua faza a grupelor.



Europeanul de baschet debuteaza in Slovenia